YDO2000 MEZUNLARI BULUŞTU
 
İTÜ Denizcilik Fakültesi 2000 mezunları aileleriyle birlikte buluşarak okul anılarını tazelediler ve bağlarını sıkılaştırdılar. 
 
İTÜ Denizcilik Fakültesi 2000 mezunları mezuniyetlerinin 10. yılını kutlamak için bir araya geldiler. 12 Haziran'da Polonezköy'de aileleriyle birlikte buluştuklarını belirten dönem mezunlarından Müh. Oytun Ayık sözlerine şöyle devam etti:
 
"Buluşmayı 12 Haziran Cumartesi günü Polonezköy'deki özel piknik alanlarından birinde mangal yemeği şeklinde gerçekleştirdik. Gemilerden kalan bir alışkanlık olsa gerek; gemilerde uzun seyirlerde zaman zaman yapılan kıç üstü partilerinin olmazsa olmazıdır mangal.
 
Buluşma amacımız İTÜ DF (YDO)-2000 mezunları olarak mezuniyetimizin 10. yılını kutlamaktı. İşlerinden fırsat yaratıp şehir dışından, hatta yurtdışından gelen de oldu. Bununla birlikte, gelmek isteyip de malum iş yoğunluğu ve son anda çıkan işleri nedeniyle gelemeyen pek çok arkadaşımız vardı. En kısa zamanda onların da katılacağı daha büyük etkinlikleri gerçekleştirmeye çalışacağız.
 
Buluşmada ailelerimiz de bizi yalnız bırakmadı. Yıllardır görüşemediğimiz arkadaşlarla özlem giderdik. Eşlerimiz ve çocuklarımız birbiriyle tanıştı, kaynaştı; ailemizi büyütmüş olduk.
 
Okul günlerimizden konuştuk uzun uzun; sohbet ettik, çaldık, söyledik. Ayrıca, sektördeki gelişmeler, sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulunma fırsatımız da oldu.
 
Biz denizciler, mesleğimiz gereği arkadaşlarımızdan uzun süre ayrı kalabiliyoruz. Bu tür buluşmaları, toplantıları daha sık düzenleyerek bu ayrılığı fazla uzatmamaya çalışmak gerekir.
 
Bu nedenle, okul ayrımı gözetmeksizin, diğer denizci arkadaşlarımıza da seslenmek isterim: Birbirimize iyice kenetlenelim. Bu, hem dostlukların pekişmesini hem de denizcilikle ilgili önümüze çıkan sorunların karşısında daha güçlü, daha ortak bir kanaat ile durmamızı sağlayacaktır.
 
YDO-2000 mezunları olarak tüm denizcilerimizi ve Deniz Haber'i sevgiyle selamlıyoruz."

 

 

 

Editör: TE Bilişim