Türkiye'nin günübirlik ve mavi yolculuk deniz turizmi merkezilerinden Demre ilçesi, yat yapım merkezi olma yolunda ilerliyor.
 
Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, yat turizminin Demre'de hızla geliştiğini, bunun da beraberinde, eskiyen teknelerin yenilenmesi ihtiyacını doğurduğunu kaydetti.
 
Kooperatif üyelerinin her yıl teknelerini büyüttüğünü veya yenilediğini anlatan Çetin, "Demre, yat yapım merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Her yıl birkaç yat yaptırıyoruz. Birkaç yıl içinde de tüm üyelerimiz, turizme daha iyi hizmet vermek için teknelerini yenileyecekler" dedi.
 
Günübirlik yat imal eden usta Ramazan Tutal, bir tekneyi yaklaşık 5 ayda imal ettiklerini söyledi. Teknelerin yapımında çam, maun, tik, yerli çam ve dut ağacı kullandıklarını belirten Tutal, "Teknelerimizi doğal olarak tamamen ahşaptan imal ediyoruz" diye konuştu.
 
Bodrum'dan gelerek Çevreli köyünde yat imal eden usta Ramazan Demircan da 22 metre, 5 kabin mavi yolculuk teknesini 10 ayda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim