İki gemiye özgürlük yolu

Aden Körfezi'nde korsanların kaçırdığı Neslihan ve Karagöl gemileri için fidye pazarlığı bitti, teslimat pazarlığı yapılıyor. Anlaşma sağlanırsa 34 personel ocakta serbest..

Somalili korsanlar tarafından Aden Körfezi'nde kaçırılan Türkiye'nin iki gemisi Neslihan ve Karagöl için kurtuluş yolu göründü. Eil limanına götürülen iki gemi için fidye pazarlığının bittiği, teslimat pazarlığının başladığı öğrenildi. İçinde 20 mürettebat bulunan Neslihan adlı geminin sahibi Ya-Sa Denizcilik'in avukatı Fehmi Ülgener, SABAH'a yaptığı açıklamada önceki gece kaptan ile tekrar görüştüklerini belirterek, "Artık yolun sonuna geldik. Umarım yeni yılın başında serbest kalacaklar. Hepsinin sağlık durumu iyi. Şimdi fidyenin nasıl verileceğini görüşüyoruz" dedi. Karagöl adlı geminin avukatı Kubilay Marangoz ise, "Ocakta geminin ve 14 kişilik mürettebatımızın kurtulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

BALONLU OPERASYON

Korsanlara paranın nasıl teslim edileceği konusunda görüşmeler devam ediyor. Bunun için korsanların belirlediği iki yöntem var; havadan helikopter ya da uçaktan paranın suda batmayacak bir balonla atılması veya denizden bir geminin yanaşıp vermesi. Şu an havadan teslim ağır basıyor.

Editör: TE Bilişim