Çin'in Yantian limanı, müşterilere limanın tam kapasiteyle çalıştığınadair güvence vermek adına tek bir gemi için elleçlenen konteyner sayısında yeni bir rekor kırdığını açıklayarak olası kesinti söylentilerini ortadan kaldırmaya çalıştı. Bu haber, endüstrinin Ningbo-Zhoushan'daki Meishan Terminali hizmete hala kapalıyken geldi.

Karantina politikası söylentilerini reddetti!

Hutchison Ports Yantian ayrıca gemilerin 14 gün boyunca denizde beklemesini gerektiren bir karantina politikası başlattığı yönündeki söylentileri reddeden bir bildiri yayınladı. Açıklamada, söylentinin "tamamen temelsiz olduğu ve Yantian'ın itibarını ciddi şekilde zedelediği" belirtildi. Açıklamada Yantian Limanı'nın normal şekilde çalıştığı ve Temmuz ayında limandan üç yeni uluslararası rotanın başlatıldığı bildirdi.

Dünyanın en büyük konteyner gemisi Ever Ace uğrak yaptı, 8.200 TEU'nun üzerinde konteyner elleçlendi!

Yantian konteyner terminali geçen hafta limana uğrayan dünyanın en büyük konteyner gemisinde elleçlenen konteyner sayısıyla rekor kırdı. Evergreen Line'a ait ve dünyanın en büyük kapasiteli konteyner gemisi olan yeni 24.000 TEU sınıfı Ever Ace'in 11 Ağustos'taki ilk seferi sırasında 8.200 TEU'nun üzerinde konteyner elleçlendiği belirtildi.

CMA CGM Jacques Saade'yi geçti!

Yantian'da kargo elleçleme işlemini tamamladıktan sonra Ever Ace'in 21.710 TEU ile 14 Ağustos'ta Çin'den ayrıldığı belirtildi. Nisan ayında CMA CGM Jacques Saade, o sırada yeni dünya rekoru olduğu bildirilen 21.433 tam yüklü TEU ile Singapur'dan ayrılmıştı.

Editör: TE Bilişim