Çinli gemi yapımcısı Yangzijiang Shipbuilding, toplam sipariş defterini 10 milyar doların üzerine çıkararak, yaklaşık 2.5 milyar dolar değerinde 22 gemi için yeni gemi inşa sözleşmeleri imzaladı.

Siparişler, Soren Toft liderliğindeki Mediterranean Shipping Company (MSC) ile bağlantılı on iki adet LNG çift yakıtlı 16.000 teu konteyner gemisinden ve dört adet 32.000 dwt ve altı adet 66.000 dwt'lik birimden oluşan on dökme yük gemisinden oluşuyor.

Yıldan bugüne kadar elde edilen bu son kazanımlarla, Singapur'da işlem gören şirket, 2022 mali yılı için 2 milyar dolarlık hedefini geçerek, yaklaşık 3,6 milyar dolar değerinde 40 gemi için yeni siparişler aldı. Yangzijiang'ın sipariş defteri de Ağustos 2022 itibariyle 8.13 milyar dolardan 10.27 milyar dolara yükseltildi.

Yangzijiang, Yangtze Nehri boyunca Jiangsu Eyaletinde tersaneleri bulunan Çin'deki en büyük özel gemi yapımcılarından biridir. Kısa süre önce Fransız membran muhafaza sistemi tasarımcısı GTT ile teknik yardım ve lisans anlaşması imzalayarak LNG taşıyıcı sektörüne girişinin önünü açtı. CSSC'ye bağlı Hudong-Zhonghua Shipbuilding, şu anda ülkenin en iyi LNG taşıyıcı üreticisidir.

Editör: Fulya Tekin