Yang Ming Anadolu  Karadeniz ve Akdeniz’in Yeni Gücü Olacak

Dünyanın önde gelen armatörlerinden Yang Ming ve Arkas, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de artan iş hacmi doğrultusunda kurdukları yeni şirketi İzmir’de müşterilerine verdikleri bir davetle tanıttı.

1972 yılında kurulan Tayvan’lı Yang Ming Marine Corporation’ın 10 adet kuru yük ve 84 adet konteyner gemisi ile dünyanın  önde gelen armatörlerinden Yang Ming dünyanın önde gelen armatörlerinin acenteliğini yürüten Arkas ile ortaklık kurdu.

1995 yılından bu yana Yang Ming’in  Türkiye temsilciliği Arkas’ın  Egekont şirketi  tarafından yürütülüyordu.  Arkas ve Yang Ming 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle hizmet kalitesine artırmak, müşteri taleplerini hızlı ve efektif bir şekilde cevaplandırmak amacıyla Yang Ming Anadolu Gemi Acenteliği A.Ş’yi kurdular.

Tayvan menşeili Yang Ming’in Türkiye’ye verdiği önemin bir göstergesi olarak kabul edilen bu ortaklık  sonucu kurulan Yang Ming Anadolu 16 Ocak Cuma günü Arkas İzmir Merkez Binası’nda müşterilere tanıtıldı. Söz konusu  davet için Yang Ming Yönetim Kurulu Başkanı Frank Lu, Direktör Capt. Chao, Avrupa Direktörü C.H. Yeh,  ve Yang Ming üst düzey yöneticlerinden oluşan bir heyet Türkiye’ye geldi.

soldan sağa: Yang Ming Yönetim Kurulu Başkanı Frank Lu, Yang Ming Anadolu Genel Müdür Yardımcısı  Çiçek Boydaş, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Yönetim Kurulu Üyesi ve Yang Ming Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arkas, Yang Ming Avrupa Direktörü C.H.Yeh, Acente Hizmetleri Grup Başkanı Richard Pariente, Yang Ming Anadolu Genel Müdürü Daniel Chang, Egekont Genel Müdürü Cenk Değer  

 

Doğu Akdeniz ve Karadeniz’in merkezi Türkiye olacak

İki yüz kişiye yakın davetlinin katıldığı resepsiyonda açılış konuşmasını yapan Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, öncelikle doğru ortakla iş yapmanın başarıyı getirdiğine değindi.

“ 14 yıl önce Tayvan hükümetinin devlet filosu olan Yang Ming’in temsiciliğine sadece acentelikle başlamıştık. Bugün ise Türkiye’yi merkez alarak bütün Doğu Akdeniz ve Karadeniz’in yönetimini ortak bir şirketle Türkiye’den yapmaya karar verdik. Acentelikle başlayan birliteliğimizin büyümesi ve bu yolda ilerlemesiyle daha da ileriye gideceğimize inanıyorum.”

Arkas Yönetim Kurulu Üyesi  ve Yang Ming Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arkas, ise yaptığı konuşmada; “ Yang Ming ve Arkas birlikteliğinin  bölgenin stratejisini belirleyecek bir ortaklığa dönüşmesi Türkiye için  önemli bir gelişmedir. Çünkü bu başlangıç Karadeniz ve Akdeniz’de büyüyecek  gücün ilk adımıdır ” dedi. 

Akdeniz ve Karadeniz’de Arkas başarısı

Yang Ming Yönetim Kurulu Başkanı Frank Lu, ortaklık için Arkas’ın doğru seçim olduğuna dikkat çekerek; Türkiye’nin geleceğine inandık Arkas Holding’i ortak seçtik. Türkiye’ye uzun vadeli baktıklarını söyledi. Asya’da olduğumuz için bu bölgeyi çok tanımıyoruz. Böyle durumlarda doğru ortağı bulmak ve seçici davranmak çok önemli. Arkas bu bölge de çok başarılı ve çok güçlü bir itibara sahip. Bunun yanında çok iyi bir lojistik sistem kurmuş. Personelden konteyner limanına,depolamadan, demiryolu, karayolu bağlantılarına kadar çok güzel bir sistemleri var. Yang Ming ise global konteyner servisi organize ediyor ve bu iki güç bir araya geldiğinde Akdeniz ve Karadeniz’de başarılı olmak zor olmayacaktır” dedi.

Yang Ming Avrupa Direktörü C.H. Yeh, Yang Ming Anadolu’nun dinamizminden yararlanarak ilerleyen günlerde Karadeniz Bölgesi’nde daha güçlü konuma geleceklerine inandıklarını söyledi.

Kriz bitecek ve yeniden dünya büyümeye devam edecek

Yang Ming Yönetim kurulu Başkanı Frank Lu, dünyayı sarsan finansal kriz ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Küresel krizin başta ABD olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerini çok etkilediğini ifade eden Frank Lu, Türkiye’nin bazı açılardan şanslı olduğunu kaydetti.

Küreselleşmenin handikapları

Küresel krizden etkilenmeyen ülke olmadığını hatırlatan Yang Ming Yönetim Kurulu Başkanı Frank Lu, her şeye rağmen Balkan ülkelerinin ve Çin’in Avrupa Birliği ve ABD’den daha şanslı olduğunu söyledi. Türkiye’nin de krizi fırsata dönüştürecek avantajları olduğunu vurgulayan Frank Lu, Çin’in etkilenmesine rağmen devletin hızlı hareket ederek kalıcı hasarları önlediğini ifade etti.

Yang Ming Yönetim Kurulu Başkanı Frank Lu, şöyle konuştu.

“Bundan sonra riski reel sektörde görüyoruz. Avrupa’daki bankalar ve bazı şirketler küreselleşen oyuncular olmuştu. Bu başta iyi bir şey gibi gözüküyordu. Ancak kriz büyük bankaların tsunami etkisiyle batmasına ya da birleşmelerine neden oldu. Şimdi küreselleşmenin handikaplarını yaşamaya başladık. Türkiye ekonomik krizi fırsata dönüştürecek ülkelerden biridir. Bankacılık sektörü iyi gidiyor. Reel sektörü güçlendirmeli ve sıkıntılarını gidermelisiniz. Ekonomiyi hareketlendirecek önlemler alınmalı.

2009’da Avrupa Birliği ve ABD verilerinin iyileşmesi için zamana ihtiyaç var. Asya’da Çin, Hong Kong ve Tayvan’ın da negatif etkilendiğini biliyoruz. Ancak Tayvan ve Asya için 2009’da daha iyimserim. Çünkü reel sektörün kendini koruyabilmesi için hükümetler gerekli önlemleri aldılar ve yeni paketler her an devreye sokulabilir. Asya belirsizliği bir ölçüde yok etti. Bunlar dünya için hep birer fırsat.  Türkiye de işte bu fırsatlara sahip. O yüzden küresel krize rağmen Türkiye’deyiz ve Arkas Holding ile ortaklığımızı ve işbirliğimizi genişletiyoruz. Geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz. Fırsatları hep birlikte değerlendirmek istiyoruz.

Lojistikte kuru yük daha hızlı bir toparlanma oldu. Konteynırda düşüşün kendini toparlayabilmesi için biraz daha zamanımız var. Özellikle büyük gemilerin eski günlerdeki gibi sularda olması için daha iyi gelişmelere ihtiyacımız var.  Ancak kriz bitecek ve yeniden dünya büyümeye devam edecek. Umutsuz olmayalım ancak gerekli tedbirleri de seri olarak alalım.”

Tayvan'lı Yang Ming

1972 yılında kurulan Tayvan’lı Yang Ming Marine Corporation’ın 10 adet kuru yük ve 84 adet konteyner gemisinden oluşan geniş bir filosu bulunuyor. Daima “zamanında, hızlı, güvenilir ve ekonomik hizmet” felsefesiyle çalışan Yang Ming’in İstanbul, İzmir, Gemlik ve Mersin uğraklı Uzakdoğu servisleri ihracatçı ve ithalatçıya birçok avantaj sağlıyor.

2009 Ocak ayında başlayan TIX2 servisi ile İzmir ve İstanbul’dan Ashdod’a da direkt servis veriyor. Uzakdoğu ithalat ve ihracat yüklemeleri ise aynı servis kalitesi ile Port Said limanı üzerinden devam ediyor. İzmir-Ashdod-Port Said-İstanbul-Haydarpaşa-İzmir rotasyonunu izleyen serviste 1.800 TEU kapasiteli iki gemisini kullanıyor. Söz konusu servis ile İzmir’den Ashdod’a üç gün,İstanbul’dan Ashdod’a ise beş günde ulaşılıyor.

Editör: TE Bilişim