'Barbarossa yatı Sudanlı işadamına satıldı' iddiası

Enkazı 5 yıldır kayıp ahşap yatın sırrını Deşifre araştırdı

5 yıl önce Fethiye açıklarında batan ancak 'yandı' denilmesine rağmen enkazı bulunamayan Türkiye'nin en büyük ahşap, çelik karışımlı yatlarından olan Barbarossa'nın sırrı bir türlü çözülemiyor.

Bu gece ATV televizyon kanalında yayınlanacak Deşifre programına konuşan gemideki 5 kişiden ölü bulunan Erdal Yolcu'nun kuzeni Erdal Yolcu sırra kadem basan Barbarossa gemisi ile ilgili şok bir iddia ortaya attı: Gemi Sudanlı işadamına satıldı....

Erdal Yolcu "Bizim araştırdığımıza göre gemi Cebelitarık Boğazı'ndan geçip Sudanlı bir işadamına teslim edilecekmiş.

Son bir yıl önce Tuzla'da bir gemici de bana geminin Mısır'da olduğunu ve boyandığını, değiştiğini ve onu alanın söz konusu Sudanlı işadamı olduğunu doğruladı.

Ayrıca olayın tek tanığı olan Sinan Bilgin bana 2007'nin 11'inci ayında telefonla görüştüğümüzde 'Biz o gemiyi batırmadık kardeşim. Gemi gitti. Bizim yaktığımız gemi küçük bir tekneydi. Bindiğimiz küçük bir filikaydı. O iş sigortadan para almak için yapıldı' dedi" diye konuştu.

Burhan Yolcu'nun babası Halife Yolcu ise Deşifre muhabirine şunları anlattı: "İkinci kaptan Erkan Postacı da hala kayıp. O benim oğlumun arkadaşıydı. İş Barbarossa'nın Kıbrıs'a teslim edilmesiymiş. Oradan da çıkıp uçakla geleceklermiş. Birde çok iyi yüzemediğini öğrendiğimiz Sinan Bilgin'in, Kasım ayı hava şartlarında 72 saat boyunca denizde hayatta kalabilmesi düşündürücü. 72 saat suda kalmış ama bitkin bir halde değildi.Berberoğlu'nun bu şekilde daha önceden de sigortadan para almıştı."

Editör: TE Bilişim