Şiddet olaylarından kaçan 125 Arakanlı ve Bangladeşli Müslüman'ı taşıyan gemi Bengal Körfezi'nde battı. Gemidekilerden 55'i kurtarılırken, 70 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Müslümanlarla Budistler arasındaki dinsel gerilimin haziran ayından bu yana kanlı çatışmalara dönüştü Myanmar'dan kaçmaya çalışanları taşıyan bir gemi Malezya'ya doğru yoluna devam ederken Bengal Körfezi'nde battı. Gemideki 110 kişiden 55'i kurtarılırken, geri kalan 70 kişiye henüz ulaşılamadı. Yardım çalışmalarının çok yavaş ilerlemesi nedeniyle can kayıplarının yaşanabileceği kaydedildi. Bangladeşli yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, önceki gece sabaha karşı yola çıkan gemi sahilden fazla uzaklaşmadan sulara gömüldü. Geminin aşırı yükleme ve olumsuz hava şartları nedeniyle battığı tahmin edilirken, kaybolan kişiler için acil yardım ekipleri seferber oldu. 

İZİNSİZ VE VİZESİZ YOLCULUK 
 
Kazadan kurtulan yolculardan Cemir Hasan, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "İş bulmak ve çalışmak için Malezya'ya gidiyorduk. Bindiğimiz gemi aniden devrilip battı. Saatlerce sudan çırpındım, bir balıkçı teknesi gelip beni kurtardı" dedi. Bir diğer şanslı yolcu Nezir Ahmed, gemidekilerin seyahat izni ve vizelerinin bulunmadığını kaydetti. Malezya'ya gidiş için herkesin 270'er dolar ödediğini belirten Ahmed, bindikleri geminin kapasitesinin çok üzerinde insan aldığını söyledi. 27 Ekim'de yine şiddet olaylarından kaçan Arakanlıları taşıyan bir gemi daha batmış, 120 kişinin kaybolduğu kazadan sadece 6 kişi sağ olarak kurtulabilmişti. Myanmar'ın Arakan bölgesinde Budistlerle Müslümanlar arasında yaz başından bu yana aralıklarla yaşanan çatışmalar nedeniyle en az 200 kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce Arakanlı yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. 

Obama, Myanmar'ı ziyaret edecek mi?
 
Yapılan seçimlerde koltuğunu korumayı başaran ABD Başkanı Barack Obama, stresli seçim maratonu biter bitmez yurtdışı gezilerine devam ediyor. 18 Kasım'da Kamboçya'da Asya Zirvesi'ne katılacak olan Obama'nın Myanmar'ı da ziyaret edebileceği kaydedildi. Beyaz Saray'ın henüz teyit etmediği ziyaret gerçekleşirse, Arakan konusunun gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Obama, Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Kyi ile eylül ayında Washington'da bir araya gelmişti. 
Editör: TE Bilişim