Uzmar Denizcilik, yenilikçi teknolojilerde öncü olma hedefi içerisinde İTÜ ITUASTEAM,tarafından geliştirilen otonom botun geliştirilmesine destek oluyor. 

Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesinde kurulan ve hedeflediği amaçlara ulaşmak doğrultusunda Elektrik, Yapay Zeka, Elektronik Haberleşme, Kontrol, Makina, Geomatik ve Gıda Mühendisliği gibi birçok mühendislik dalından üyeler içermekte. Tasarladıkları ve ürettikleri araçların dışarıdan bir müdahale olmadan tamamiyle otonom bir şekilde verilen görevleri yerine getirmesi amaçlayan takım, kendi özgün imkanlarının yanı sıra sponsorların destekleri ile yerli ve milli su üstü yüzer araç tasarımı ve üretimi yapmakta.

UZMAR’ın ana sponsoru olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi ITUASTEAM Otonom tekne takımı tarafından geliştirilen BEE-Ast otonom botu 2022 Robotx Otonom Denizcilik Yarışması’na katıldı.

Yarışmaya katılan 20 takım arasından ilk 5 arasına girecek kadar puan toplayan İTÜASTEAM takımı, yarışmada iddialı. 

Yarışmaya katılmak üzere Sidney'e giden takım, gümrükte yaşanan geçici bir sorunun çözülmesinden sonra teknelerine kavuştu. 

Türkiye’den katılmaya hak kazanan ilk ve tek üniversite takımı olan ITUASTEAM, 11-17 Kasım’da Sidney Uluslararası Tekne Yarış Merkezi’ndeki  yarışlarda ülkemizi temsil ediyor.