Yunan ordusunun Özel Görev Birimi Cumartesi günü bir ürün tankerine çıktı ve geminin kaptanını tutukladı.  Gemide kendi istekleri dışında bulunduğu bildirilen üç müfettişi serbest bıraktı.

Yunanistan Sahil Güvenlik'in bildirdiğine göre, medyada Palau'da kayıtlı Arina 1 olarak tanımlanan 46.000 dwt'luk ürün tankerine rotasından çıkıp Sakız Adası'ndaki demirleme noktasına doğru yön değiştirmesi emredildi. Burada Özel Görev Birimi gemiye çıktı.

İtalyan Polisi Gemide 27 Milyon Dolarlık Kokain Buldu İtalyan Polisi Gemide 27 Milyon Dolarlık Kokain Buldu

Sahil Güvenliğin yayınladığı videoda görüldüğü şekilde otomatik tüfekli görevliler gemiyi aramaya başladı.

Yetkililere, kaptan ve baş makinistin kendilerini iradeleri dışında gözaltına alındıklarını söyleyen üç kişi karaya çıkarıldı.

Kaptan, sorgusunun ardından, Filipinli bir kaptan ve mühendis ile başka bir Yunan mühendisi kaçırma suçlamasıyla tutuklandı. 

Tankerin kaptanının, gemidekilere gemiyi İzmir'deki farklı bir demirleme yerine götüreceğini söylediği, bunun yerine mürettebat ihtiyacını karşılamak için üç müfettişi gemide tutarak gemiyi açığa götürdüğü bildirildi. Bazı raporlar onların kamaralarına kilitlendiklerini söylerken, diğerleri gemide alıkonulduklarını iddia etti.

Gemide müfettiş olarak bulunan Yunan mühendis, Yunanistan Denizcilik Bakanlığı Harekat Merkezi ile temasa geçti. Gemi Cumartesi günü Sakız Adası'nın yaklaşık dört deniz mili batısındayken, Yunan Sahil Güvenlik'e bağlı bir devriye botu onu durdurdu ve demirleme yerine doğru yola çıkmasını emretti.

Kaptanın tutuklanmasının yanı sıra, Yunan makamlarının tankeri de gözaltına aldığı yönünde haberler var. Savcılık soruşturmayı sürdürüyor.

Kaynak: Dış basın