Çin ikinci uçak gemisinin  üretiminde ilerliyor

Geliştirilmekte olan geminin henüz resmi bir ismi yok, şu anda 001A olarak adlandırılıyor. Tamamlandığında, gemi Çin'in ilk yerli uçak gemisi olacak.

Çin medyasına göre, geminin 2017  yılının ilk yarısında tamamlanıp 2019'da  donanmaya katılması bekleniyor.  Ancak hükümet yetkilileri resmi tarih vermedi.

Pekin geçen  Aralık ayında Çin ikinci uçak gemisini inşaa ettiğini  doğruladı. Hemen sonrasında Çin ordusu ülkenin tek uçak gemisi Liaoning'in (Varyag) özelliklerini tanıtan bir videoyu yayınladı., 

Pekin'in 1998 yılında Ukrayna'dan satın aldığı Sovyet dönemine ait  gemiden dönüştürülen Liaoning'in ismi , Çin'in bir eyaletinden geliyor. Medyanın sadece eğitim misyonlarında kullanılmakta olduğunu ifade ettiği  Liaoning'e karşın bazı iddialara göre yeni inşa edilen takipçisi tartışmalı Güney Çin Denizi'nde devriye görevi için kullanılabilir. 

Amerika Birleşik Devletleri ve müttefik ülkelerde savunma yetkilileri Pentagon'un Güney Çin Denizi'ndeki  güç dengesi  için Çin'in uçak gemisi programını, yakından takip ediyor..

Bölge ekonomik transit merkezi olarak hizmet vermekte  ve  Çin ile  5 diğer ülke arasında tartışmalı sınırları içermektedir. (Fulya T.İ.-Kaptan Haber Ajansı)

Editör: TE Bilişim