CMA CGM ve China Shipping Uzakdoğu'da önemli bir hattı iptal etti

Uzakdoğu limanlarından taşınacak yüklerin çok azalmış olmasından dolayı CMA CGM Fransız konteynerli taşımacılık şirketi işbirliği içindeki China Shipping ile uyguladığı FAL4 servisini durdurmak zorunda kaldı.

CMA CGM ve China Shipping geçtiğimiz aylarda Uzak Doğu- Kuzey Avrupa limanları bağlantılı programlı konteyner seferleri olan FAL4'ü altı ay gibi birsüreden sonra iptal ettiklerini açıkladılar.

Geçen sene temmuz ayında sekiz adet 9,700 teu kapasiteli konteyner gemisi ile başlattıkları FAL4 seferlerinin büyük bir hayal kırıklığı yarattığına işaret ediliyor. FAL4'ün askıya alınması CMA CGM'in Uzak Doğu'dan Avrupa'ya olan konteynerli yük taşımacılığındaki en büyük hacim düşüşü olarak gösteriliyor.

Yeni arayışlara giren grup Asya ve Kuzey Afrika ile Asya- Doğu Akdeniz hatlarında yeni programları devreye alıyor. FAL4 hattının askıya alınması ile yine Uzak Doğu Avrupa limanları bağlantılı ve 8,500 teu kapasiteli FAL1 servisinin 6,500 teu'luk 6 konteyner gemisiyle yapılan FAL3 servisi ile birleştirilerek Hindistan- Avrupa servisi haline dönüştürüldüğü belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim