Uşak Sultan Halil Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi TUBİTAK’ın düzenlediği 48. Lise öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışmasında Değerler Eğitimi Kategorisinde 1. oldu. Selver Akın ve Kaan Ertugrul Öncer’in Danışman Öğretmen Pınar Çoban koordinatörlüğünde gerçekleştirdiği proje Mayıs ayı içerisinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde Ege Bölgesini temsil edecek.

İzmir’de 27-30 mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya 6 ilden 685 proje başvurdu. Bölgede bulunan Üniversitelerin Öğretim Üyeleri tarafından oluşturulan jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren 100 proje İzmir Bölge sergisine davet edildi. Sergide Uşak Sultan Halil Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Kategorisinde 1. oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Sultan Halil Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ulaş Akıncı kazanılan başarıdan dolayı Danışman Öğretmen Pınar Çoban ve öğrencileri Selver Akın ve Kaan Ertugrul Öncer’i tebrik etti. Akıncı ; "Öncelikle Proje süresince bizden her türlü desteğini esirgemeyen ve İzmir’de bizi yalnız bırakamayan Uşak İl Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Şahin’e teşekkür etmek istiyorum. Proje kaynaştırma öğrencilerinin sınıfında ve okulda daha rahat iletişime geçmesi, öğrenci ve öğretmenleriyle daha iyi diyalog kurması ve kendini ifade edebilmesi amacıyla hazırlanan bir proje. Projede her ne kadar kaynaştırma öğrencisi odaklı çalışılsa da aslında onun etrafındaki öğrencilerde de farkındalık oluşturmak ve karşılıklı bir etkileşim sonucu kaynaştırma öğrencimizi daha aktif bir hale getirmek hedefleniyor."

Projemizde uyguladığımız yöntemlerden çok olumlu geri dönüşlerini aldık ama daha iyi sonuçlar almak için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin çalışmaları devam ediyor. Kaynaştırma olan bir öğrenciye sınıf olarak sahip çıkılması ve daha çok ona manevi, psikolojik destek verilmesi formatındaki proje İzmir’deki sergi sırasında büyük ilgi ve takdir gördü. İzmir’de alınan bu derece okulumuz ve Uşak için büyük bir başarı. Yarışmada İzmir’in dışında dereceye giren birkaç ilden biriyiz. Ben tekrar öğretmen ve öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Okul yönetimi olarak üstümüze düşeni her zaman yapacağımızı da belirtmek istiyorum. İnşallah Ankara’daki Ülke finalinde de ilimizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek güzel bir dereceyle döneriz " dedi.
Kaynak: iha