Ünlüler Alaçatı’da orkinos avlayacak
 
İzmir’in gözde turizm merkezlerinden Alaçatı bu kez orkinos avıyla şenlenecek. 3. Uluslararası Alaçatı Açıkdeniz Balık Avı Turnuvası’nda ünlü isimler yarışacak.

Uluslararası Alaçatı Açıkdeniz Balık Avı Turnuvası (Offshore Fishing) 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Turnuvanın fikir önderi eski milli windsörfcü İlknur İçingir ile Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu temsilcisi Elvio Pennetti ve birçok uluslararası açıkdeniz turnuvalarına katılan Murat İyriboz tarafından organize edilen ve Carlsberg’in ana sponsorluğunu üstlendiği etkinliğe Alaçatı Belediyesi ve Port Alaçatı Marina ev sahipliği yapacak.

Katılacak ünlü isimler

Dünya standartlarında donanımlı 54 tekne ile 200 yarışmacı, bu turnuva için özel hazırlanmış kurallar ve Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu’nun (IGFA) belirlediği kriterlere göre yarışacak. Turnuvaya katılacak yarışmacılar arasında bu yıl İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 7800 Çeşme Residences & Hotel’in ortaklarından Gökhan Çarmıklı, Mudo mağazalar zincirinin sahibi Mustafa Taviloğlu, eski ralli pilotu İskender Atakan da bulunuyor. Ayrıca Olimpik Windsurf Milli Takım sporcusu Ertuğrul İçingir, Ege TV İcra Kurulu Başkanı Erol Yaraş ile Doğan Gazetecilik Ege Temsilcisi Bülent Zarif de dereceye girmek için yarışacaklar.

Bu yıl 54 tekne yarışacak

2007 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Alaçatı’da Açıkdeniz Balık Avı (Offshore Fishing) turnuvasını başarıyla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Turnuva Koordinatörü İlknur İçingir, bu yıl için yedisi Yunan bayraklı toplam 54 teknenin paralarını yatırdıklarını belirtti.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, geçen yıl ödül töreni kapanış konuşmasında, ilk turnuvada da ödül verdiğini, seneye ise Mahmut Özgener’in teknesi “Can Cem” ile bizzat yarışmaya katılacağını belirtmiş ve “Sabah saat 6’da denize açılan teknede yerimi alacağım. Bu keyfi bizzat yaşamak istiyorum. Turnuva çok başarılı bir organizasyon. Alaçatı’nın, Çeşme’nin, İzmir’in ve Türkiye’nin tanıtımı için bu tür etkinliklere her zaman destek olacağız” demişti.
 

Editör: TE Bilişim