ULUSOY VE ZIEGLER “TAŞIN ALTINA ELLERİNİ KOYDULAR”

 Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, ana faaliyet alanı olan lojistikte Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alan Ziegler ile ortaklık kurarak “Türkiye’nin yükünü” taşımaya talip oldu.  Ziegler’le ortaklığını imzalayan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in hedefi; Türkiye’yi tüm dünya için gerçek anlamda bir lojistik üssü haline getirerek, sektörde yeni açılımlar yaratmak.


Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, Türk lojistik sektörünün hak ettiği yerlere gelebilmesi için hayata geçirdiği yenilikçi projelerini, dünyanın önde gelen lojistik şirketleriyle yaptığı iş birlikleriyle destekliyor. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, düzenlediği basın toplantısı ile global krizin ağırlığını en yoğun hissettirdiği dönemde, Avrupa lojistik sektörünün en büyük şirketlerinden Belçikalı Ziegler ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Ziegler ile gerçekleştirdiği bu ortaklık ile Türk lojistik sektörüne yeni açılımlar getirmeyi  hedefliyor.

Ortaklık anlaşması ile kurulan Ulusoy-Ziegler Anonim Şirketi’nde iki şirket arasındaki hisse dağılımı, yüzde 60 Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, yüzde 40 ise Ziegler olarak belirlendi. Dünya cirosu 1,5 milyar Euro olan Ziegler, 4.500 çalışanı,1 milyon metrekare depolama alanı ile 7 ülkede faaliyet gösteriyor. Global krizin engelleyemediği bu dev işbirliğinin Türkiye’yi gerçek anlamda lojistik üssü haline getireceğini belirten Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy; “Gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ile Türkiye’nin yükünü taşımaya talibiz.” diye vurguladı. Lojistik sektöründe Avrupa’nın en büyüklerinden biri olan Ziegler ile gerçekleştirilen bu ortaklık, Türkiye’yi gerçek anlamda lojistik üssü ve köprüsü yapacak. Alican Ulusoy; bu ortaklıkta genelde alışık olduğumuzun aksine, yabancı sermaye,     var olan bir değere ortak veya sahip olmaya gelmemiştir. O değeri Türkiye’de ve dünyaya dönük olarak oluşturma çabasına ortak olmaya gelmiştir. Böylelikle Ulusoy ve Ziegler “Taşın altına ellerini koymuşlardır. Yabancı sermayenin ülke ekonomisine bu modelde katılması bu noktada son derece önemlidir” dedi.

7 ülkede faaliyet gösteren ve yıllık cirosu ile Avrupa’nın en büyük lojistik şirketinden biri olan Ziegler’in, Türkiye’ye yatırım yapma kararını, Türkiye’yi lojistik üssü olarak konumlandırmaları çerçevesinde aldıklarını söyleyen Ziegler CEO’su Xavier Dé Buck, ortaklık yapma konusunda Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’i seçme nedenlerini şöyle açıkladı: “Bu alandaki profesyonel yapısı, deneyimi, gücü ve paylaştığımız ortak vizyonudur. Türkiye’deki hedeflerimiz büyük. Global krizin kendisini en ağır hissettirdiği bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ve başlattığımız yatırımlar bunun en açık göstergesi. Türkiye’de tüm hedeflerimiz uzun vadeli. Türkiye piyasasının oldukça parlak bir geleceği olduğunu düşünüyoruz. Oldukça genç ve donanımlı bir nüfusa sahip, büyük bir ülke olması ve Asya-Avrupa arasındaki önemli konumuyla dünyaya ulaşma pozisyonundaki avantajları, Türkiye’de çok büyük bir potansiyeli olduğunun kanıtı” dedi.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel konuşmasında sektörde butik ihtiyaçları karşılamaya yönelik çalışma yapacaklarını açıkladı. Doluel, “Dünyada ve Türkiye’deki kriz söylemleri aslında yeni dünyanın yeni yaşam biçiminin adını koyma çabasıdır. Yeni iş modellerine, uyum ve değişime ihtiyaç var. Biz büyüme hedefi ile hareket eden bir grubuz. En büyük gücümüz ise borç taşımayan sermaye yapımız ve yatırım odaklı yaklaşımımız.” dedi.


Editör: TE Bilişim