Carmed İlaç’ın geliştirdiği “VACROL” isimli bitkisel gıda takviyesi Carmed İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can tarafından tanıtılmıştı.

Sipariş vermek için TIKLAYIN

VACROL KULAKTAN KULAĞA YAYILDI

Vacrol’un yoğun reklam kampanyası olmamasına rağmen kulaktan kulağa yayılması sonucu neredeyse her evde bulunması dikkatlerden kaçmazken kullanıcılardan Gülen Alp ilginç bilgiler verdi.

Aralık ayının 9’unda Kovit-19’a yakalandığını söyleyen Gülen Alp “Filyasyon ekipleri evimize kadar gelip ilaç verdiler. 10 gün karantina aldılar. 10 günün sonunda kendimi daha iyi hissetmeme rağmen, sırtımda karıncalanma ve nefes almada zorluklar yaşamaya başadım. Hastahaneye gittiğimizde ciğerlerimde sıkıntı olduğu bilgisi verildi. Akabinde başka ilaç verdiler.

Sıkıntılarım devam ederken aile dostumuz bize Vacrol’un sıvı halinde olanlarından ve çiğnenebilen bitkisel gıda takviyesi olduğunu öğrendiğim ürünlerden getirdi. Kullanmaya başladığım andan itibaren gözle görülür bir şekilde düzelmeler oldu.

Aile dostumuz bu ürünleri hastalanmadan evvel kullanmamız gerektiğini ve bunun koroyu olduğunu söyledi. Şuan oldukça iyim, sanırım bu illetten kurtuldum.” dedi.

MUSTAFA CAN’DAN AÇIKLAMA

Carmed İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı “Kekiğin İbn-i Sina’dan bu yana el üstünde tutulan Anadolu’nun kadim bitkisi olduğunu hatırlatan Can, “Şimdiye kadar birçok değerli bilim insanımız bu konuya eğildi ama türlü engellerle pes ettirildiler. Onların bırakmak zorunda kaldığı bayrağı danışman biliminsanlarımızla beraber biz devraldık. Türkiye’nin şu an karvakrol araştırmaları yapan tek özel girişim laboratuvarını kurduk. Sahip olduğumuz Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) kaydımızla, şu an tüm Türkiye’de Vacrol olarak bilinen işlenmiş kekik yağının dünya çapında hak ettiği değere ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

Can şöyle devam etti “Ülkeler bizden kekiği kurutulmuş olarak alıp kendi sağlık alanlarında kullanıyorlar hatta bize ilaç veya gıda takviyesi olarak tekrar satıyorlar. Avrupa ülkelerinde ilaç satma izni veren tek otorite olan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), kekik yağının etken maddesi olan karvakrolü, hazımsızlık ve gastritten akcigˆer ko¨kenli o¨ksu¨ru¨klere kadar antiseptik, antiviral ve antibakteriyel olarak kullanılması için öneriyor. Şu an Avrupa’da Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Litvanya ve Polonya, karvakrol içerikli ürünlerin tüketimini teşvik ediyor. Çukurova, Akdeniz ve Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışmalar da bunu onaylıyor”

Carmed İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Can, “Karvakrolün Covid-19’a karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek koruma sağladığı zaten biliniyor. Bu konuda veri toplamaya devam ediyoruz” dedi. Can, koronavirüs pandemisiyle birlikte karvakrolün virüs öldürücü özelliğinin tekrar gündeme geldiğini ve Türkiye’nin bu fırsatı iyi değerlendirirse 90 milyar dolarlık dünya gıda takviyesi pazarına yön veren ülke olabileceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı VACROL’ün kekik yağında bulunan karvakrolün standardize edilmesiyle üretilen bitkisel gıda takviyesi olduğunu belirten Can, "VACROL’ün verdiği rahatlığı hemen ertesi gün uyandıktan sonra anlayacaksınız. Yaşınız 60 olsa dahi VACROL kullanımı sonrası hızlı yürümeye başlayacaksınız. Ürünlerimizin içerisinde zararlı hiçbir madde yok. Ayrıca ürünlerimiz alkolsüz ve helal sertifikalıdır. Jel olarak sığır jeli kullanıyoruz. Ürünleri insanlara sunmadan önce laboratuvar ortamında gerekli testleri yapıyoruz. İnsan sağlığını önemsiyoruz" diye konuştu.

VACRO FDA SERTİFİKALI BİR ÜRÜN

VACROL FDA sertifikalı bir üründür.

FDA NEDİR?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Sağlık Bakanlığı'na bağlı; gıda, diyet eklentileri, ilaç, biyolojik medikal ürünler, kan ürünleri, medikal araçlar, radyasyon yayan aletler, veteriner aletleri ve kozmetiklerden sorumlu bürosudur.

FDA kısaltmasının açılımı U.S. Food and Drug Administration olup, Türkçe "Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi" olarak ifade edilebilir.

Ülkemizde bu görevi Hıfzıssıhha Enstitüsü ve Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu (TİTCK) üstlenmektedir.

İlaç Değerlendirme ve Araştırma Merkezi, Gıda Sağlığı ve Beslenme Merkezi, Tıbbi Cihazlar ve Radyoloji Araştırma Merkezi gibi 9 alt birimden oluşan FDA; dünya çapında kabul gören ve alanında en saygın denetleme merciidir.

Kuruluşu 1906 yılına dayanan kuruluş 110 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir.

Bu dairenin kuruluş amacı, sağlık ve yaşam için gerekli ürünlerin en yüksek kalitede sağlaması için bilimsel ve kapsamlı araştırmalarını kamuoyuna sunarak halk sağlığını korumaktır.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR KORONA VİRÜSÜ VACROL İLE YENDİ

Beliktaş’ı yakından takip eden Kartalhaber.com’un haberine göre, karvakrol içeren kekik yağının standardize edilmesi sonucu ortaya çıkan VACROL Damla ve VACROL kapsülleri kullanan Beşiktaşlı sporcular korona virüsü yendi.

Doktor kontrolünde standardize edilmiş karvakrol içerikli VACROL kullanmaya başlayan futbolcuların tamamı hastalığı atlatırken, kulüp sporcularının bağışıklık sistemini koruma amaçlı olarak VACROL kullanmaya devam etme kararı aldı.

HASTA BAŞHEKİM VİRÜSÜ NASIL YENDİĞİNİ ANLATTI

Yeniçağ’ın özel haberine göre; dünyanın mücadele ettiği koronavirüse karşı ilaç ve aşı araştırmaları devam ederken, virüse yakalanan Medicana Kadıköy Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Murat Hakan Terekeci ve 8 doktor arkadaşı Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği tedavinin yanında, standardize edilmiş karvakrol ile koranayı yendi.

Carmed firmasının yetkileri, Medicana Hastanesi ile birlikte 8 korona hastasına kavrakrolü Vacrol damla ve Vacrol kapsül ile uygulamaları sayesinde sonuç aldıklarını belirtirken, kavrakrolün kesinlikle tek başına kullanılmaması, aksi takdirde ölümcül etkisinin olabileceğini ifade ettiler.

Karvakrol koronaya karşı bir umut olarak ortaya çıkarken, Doç.Dr. Murat Hakan Terekeci, Yeniçağ’a açıklamalarda bulundu.

Doç.Dr. Murat Hakan Terekeci virüsü nasıl yendiğini böyle anlattı;

"Karvakrol klasik uyguladığımız tedaviler var. Bana karvakrol ulaştırıldığı andan itibaren ben onu söylendiği şekilde kullandım. Biz riskli hasta bakmıştık. Hastanemizde yatarken, genel durumu bozulması üzerine GATA’ya gönderdik. Hasta GATA’da gönderdiğimiz günün akşamı rahmetli oldu. Tabi Covid’den şüphelendik. Kendi tomografilerimizi çektirdik birkaç arkadaşımızla. Ve bizde de covid 19 pozitif çıktı. Bunun üzerine kendi hastanemize yatarak tedavilerimize başladık. Dr. Müslüm bey bir şekilde bana ulaştı ve bu durumdan bahsetti. İlacı göndermek istediğinden bahsetti. Ben de bir fitoterapist olarak karvakrole inanıyorum dedim. 'Hemen getirin, hatta buradaki arkadaşlara da kullanabiliriz' dedim. Biz kullanılması gerektiği prosedürde bunları hem içerek hem koklayarak kullandık. Ben çok düzenli kullandım ve kendimi çok rahat hissettim. Koklanabilir bir şey olduğu için ventletördeki hastalar için de bir çare olabilir. Çalışma yapmak lazım. Bu bana iyi geldi, belki başkasına gelmeyebilir. Ama inanıyorum ki, bu bizim elimizde büyük bir silah olabilir. Çünkü bu hastalıkla mücadele eden ülke bence artık dünya yönetiminde söz sahibi olacak. En kaliteli kekik Toros Dağları’nda. Bu karvakrol zaten temel olarak kekik yağının içerisinde var.

"ÇOK DİKKATLİ KULLANIM GEREKTİYOR

Kekik yağının tek başına uzun süreli kullanımlarda zehir etkisi olduğu biliniyor. Karvakrolun da aynı şekilde, eğer iyi arındırılmamışsa, kabul edilebilir seviyelere getirilmemişse, toksik etkisi var. Daha da önemlisi sentetiği var. Sentetiğini içtikten iki saat sonra öldürebiliyor. Bu çok dikkatli kullanmak gereken karvakrolun standardize edilmiş olarak alınması gerekiyor.

Editör: TE Bilişim