"Türkiye Akıntıya Yön veren Ülkedir"
 
ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye, akıntıya kapılan, rüzgara göre yol alan bir ülke değil, akıntıya yön veren, rüzgara rota çizen, gerektiğinde fırtınalar dahi estiren bir ülkedir'' dedi.

Erdoğan, partisinin Ankara belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ''Kalkınma mücadelesinde de bizim kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Türkiye'yi Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Bunu illa başaracağız'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmaktan başka seçeneğimiz yok. Türkiye'nin ekonomisini büyütmekten, güçlendirmekten başka seçeneğimiz yok. İşte biz, bu ruhla, bu coşkuyla, bu heyecanla yolumuza devam ediyoruz.

AK Parti olarak, bütün teşkilatımızla, bütün vatandaşlarımızla, bütün yol arkadaşlarımızla birlikte azim ve kararlılıkla yola devam ediyoruz.
 
Şunu tüm dünya artık bilmek durumundadır: Türkiye, ülkelerden bir ülke değildir. Türkiye, sıradan bir ülke değildir. Türkiye, öz güveni yüksek, itibarı yüksek, saygınlığı yüksek bir ülkedir. Türkiye, akıntıya kapılan, rüzgara göre yol alan bir ülke değil, akıntıya yön veren, rüzgara rota çizen, gerektiğinde fırtınalar dahi estiren bir ülkedir.

Türkiye, gündemin arkasına takılıp giden bir ülke değildir, gündem belirleyen bir ülkedir. Türkiye başkaları ne der diye düşünen değil, 'Türkiye ne der?' sorusunu tüm dünyanın zihninde var eden bir ülkedir."

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan ifadeler ana başlıklarıyla şöyle:

• ''Doğal gazda şu anda bu kadar, yarın başka gelişmeler oldu mu biz daha da indiririz ama zam gelirse o zammı da yaparız. Bak bunu da söylüyorum.''

• ''Bir belediye başkanının görevi işsize iş bulmak değildir, o görev bizim görevimizdir.''

• ''Bu noktada biz de gelirken ortaya bir iddia koyduk. Açık konuşuyorum, biz bunu daha aşağıya düşüremedik. Bu kadar iddialı girmemize rağmen düşüremedik.''

• ''Çamur siyaseti bizim tarzımız olmadı.'' 

Editör: TE Bilişim