Dünyanın en ünlü lüks mücevher markalarından Tiffany Co.'nun uzun yıllardır Türkiye distribütörlüğünü yapan Dilek Ertek, tatile gittiği Tahiti'de denize düştü. İş insanının arama çalışmalarında henüz bulunamadığı öğrenildi.

Buna göre Ertek'in tatil yaparken gemiden düştüğü ve arama çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Türkiye Tiffany Co.'nun Türkiye distribütörü Ertek, tatil amacıyla gittiği Tahiti’de içinde bulunduğu tekneden denize düştü. Yaşanan kaza ise Ertek'in yakınlarında ve iş dünyasında şok etkisi yarattı.

OĞLU TAHİTİ'YE GİTTİ

Edinilen bilgilere göre, Karayipler'de Cruise gezisine çıkan Ertek, 26 Ekim'de geminin güvertesinden denize düştü. Ertek'e 10 günden bu yana ulaşılamadığı ve arama çalışmalarının da sürdüğü öğrenildi.

BULUNAMAMASI HALİNDE İSTANBUL'DA 6 GÜN SONRA TÖREN DÜZENLENECEK

Öte yandan Ertek'in bulunma ihtimalinin giderek zayıfladığı da belirtildi. Ertek'in oğlu Gökçe Atuk'un da Tahiti'ye gittiği ve cenazenin bulunamaması halinde 10 Kasım’da İstanbul'da bir tören düzenleneceği kaydedildi.

AİLESİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Dilek Ertek'in oğlu Gökçe Atuk'un Avukatı Didem Konaş Büyükpınar açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye’de cemiyet hayatının sevilen insanlarından ve dünyaca ünlü mücevher markası Tiffany&Co’nun uzun yıllardır distribütörü, müvekkilim iş adamı Gökçe Atuk’un annesi, iş kadını Dilek Ertek gemi seyahatinde talihsiz bir kaza geçirmiştir. Gemi Pasifik Okyanusu’nda seyir halinde iken, 26.10.2022 tarihinde Dilek Ertek denize düşmüştür. Dilek Ertek’i arama çalışmaları bugüne kadar maalesef olumlu sonuç vermemiştir. Elim kazanın meydana geldiği gemi Tahiti’de bulunan Papeete limanına geldikten sonra kaza ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Annesi Dilek Ertek’in gemiden düştüğünü öğrenen müvekkil iş adamı Gökçe Atuk derhal Papeete’ye gitmiştir. Dilek Ertek’in tek çocuğu olan Gökçe Atuk, Papeete’de bulunan adli makamların kaza ile ilgili soruşturmanın çok yönlü yapılması konusunda avukatlarıyla uğraş vermektedir. Bu elim kaza sonrasında aile çok üzgündür ve bu konuda basında gerçek olmayan haberlerin çıkmaması için bu basın açıklaması yapılmıştır."

Editör: Nermin İstikbal