Dünya gemi inşa sektörünün en önemli fuarı olarak kabul edilen SMM Hamburg’un ortaklığıyla Goca Fuarcılık tarafından organize edilen uluslararası gemi ihtisas fuarı SMM İstanbul 2011, 26 -28 Ocak tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının desteklediği fuara, tersaneler ve yan sanayi firmaları katılıyor. Fuarda İstanbul Sanayi Odası (İSO)  ikili ilişkiler sistemiyle 100’e yakın firmayı bir araya getiriyor. 30 ülkeden yaklaşık 150 katılımcı firmanın yer alması beklenen fuarda hem sektörün geleceği tartışılacak hem de “İkili Görüşmeler Platformu” ile sektörel ilişkiler ve ticaretin gelişimine katkı sağlanacak. SMM İstanbul 2011, TUZLA Gemi Sanayi Bölgesi için, yabancı profesyonellerin katılacağı bir turun düzenlenmesi ile son bulacak.

DenizHaber, KaptanHaber ve SeaNews Turkey medya sponsoru

Türk denizciliğinin ilk sıradaki haber siteleri DenizHaber ve Kaptanhaber, ayrıca yine uluslararası alande denizcilik haberlerinde büyük atılım yapan SeaNews Turkey bu önemli etkinliğin medya sponsoru oldular.

SMM İstanbul, sektöre dair birebir ilişkilerin buluşma noktası olacak…

SMM İstanbul 2011 konferans programı da fuar konseptine uygun olarak hazırlandı. İlk gün savunma sanayi, ikinci gün yeni teknolojiler ve yeşil gemi konsepti doğrultusunda akademisyenler ve marka temsilcileri tarafından sunumlar yapılacak. Sektör firmalarının özgürce yapabildikleri bu sunumlar ve konferanslar ile SMM İstanbul, sektörün birebir ilişkiler geliştirebileceği bir buluşma noktası olacak.

İstanbul’da 2 gün süresince, Gemi İnşa Sektörünün Geleceği ve Potansiyel Pazarlar Tartışılacak...

SMM İstanbul 2011 etkinlik programının ana başlığı “Gelecekte Ne olacak? Çıkış nerede?” olacak. Türk üreticilere yeni pazarlar yaratmak adına önemli bir misyonu olan SMM İstanbul, bu doğrultuda programını oluştururken niş pazarları hedef aldı. Açık deniz platformları, çevreci çalışmalar (green shipping) yolcu gemileri, LPD taşıyan gemiler, hızlı yolcu gemileri, nehir gemileri, vapurlar, megayatlar ve destek gemileri gibi deniz araçlarında edinilmiş tecrübeler sektör oyuncuları tarafından paylaşılacak.

Sektörel ilişkiler ve ticaretin gelişimi için İKİLİ GÖRÜŞMELER PLATFORMU...

İkili ilişkileri destekleyici bir çalışma da, İstanbul Sanayi Odası’nın “Enterprise Europe Network İstanbul” işbirliği ile gerçekleştirilen ikili görüşmeler platformu fuarda uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 100’e  yakın firma fuarda ikili görüşme yapmak için kaydını yaptırdı. Platform için kayıtlar SMM İstanbul web sitesi üzerinden özel bir link ile başlatılmış durumdadır. Tüm dünyadan profesyoneller bu link üzerinden girişlerini yaparak, etkinlik öncesi görüşme ve randevularını planlayabilme şansına sahip olacaklar. Türkiye’de ilk defa bir gemi inşa fuarında gerçekleştirilen bu etkinlik, sektörel ilişkilerin ve ticaretin gelişmesine katkı yapacağı düşünülüyor.

Fuarın diğer önemli programı ise; TUZLA Gemi Sanayi Bölgesi için, yabancı profesyonellerin katılacağı bir tur düzenlenecek.

Kimler Katılıyor?

Offshore ve özel amaçlı gemi, bot yapımında uzmanlaşmış Türk tersanelerinin ve yan sanayi firmalarının katıldığı fuara, Japonya Deniz Endüstri Ekipmanları Birliği (JSMEA) ve Alman Açık Deniz Sanayicileri Birliği (VSM) geniş katılımla yer alıyor.

SMM İstanbul 2011’de Fransa, İspanya,  Norveç, İtalya, Portekiz, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Tayvan, Kore gibi münferit katılımların yanı sıra Danimarka, Almanya ve Japonya ülke stantları ile yer alıyor.

Kimler destek veriyor?

T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İstanbul Sanayi Odası, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, Alman Deniz Endüstrisi ve Yan Sanayicileri Federasyonu ve Gemi Sanayicileri Birliği gibi tüm yerel ve ulusal kurum ve kuruluşların üst düzey yetkili ve heyetleri SMM İstanbul 2011’e tam destek verdiler. Ayrıca; Türk denizciliğinin ilk sıradaki haber siteleri DenizHaber ve Kaptanhaber, ayrıca yine uluslararası alande denizcilik haberlerinde büyük atılım yapan SeaNews Turkey bu önemli etkinliğin medya sponsoru oldular.

SMM İstanbul 2011 için ne dediler?

Katılımcılardan Düzgit Yalova Tersanesi Yöneticisi ve Sahibi Metin Düzgit, SMM İstanbul hakkında şöyle dedi:

“Geçtiğimiz yıl boyunca yeni inşa alanında yaşanan çok önemli kayıpların ertesinde, SMM İstanbul 2011 sektörün önde gelen Türk Gemi İnşa Endüstrisi firmaları için, kapımızda gerçekleşen bir yerde büyük bir fırsat oluşturacaktır”

Özellikle denizde Savunma araçları pazarında Türkiye’de de iş yapmakta olan , Alman deniz endüstrisinde lider bir pervane ve itici sistem üreticisi olan Piening Propeller firmasının Genel Müdürü Mathias Pein SMM İstanbul 2011’e katılımlarını şöyle değerlendirdi; “Türkiye en önemli ihracat yaptığımız ülke. 1970’li yıllardan beri Türkiye’ de iş yapıyoruz ve SMM İstanbul 2011 iş ilişkilerimizi daha da geliştirmek için iyi bir fırsat olacak. Bu fuara katılımımızdaki en önemli etken ise, fuarda Savunma Sanayi yetkillileri ile bir araya gelme fırsatı yakalamaktır.” Dedi.

Volva Penta Türkiye Genel Müdürü Mehdi Kılıç, SMM İstanbul katılımını değerlendirirken gemi inşa endüstrisi için en doğru adresin SMM İstanbul olduğunu belirtti. Ayrıca Volvo Penta olarak, yeni ticari gemiler için geliştirilmiş olan entegre bir çözüm olarak tanımladıkları VOLVO PENTA IPS’i kendilerine ayrılan konferans programında sunacak ve stantlarında da çok önemli tasarruf sağlayan bu yeni sistemi tanıtacak.

Editör: TE Bilişim