New York'lu Türk Denizcilerden Kültür Gecesi

Bu sene 14 Nisan 2010 aksamı, Türkiye New York Başkonsolosluğu' nun himayesinde, New York Devlet Üniversitesi Denizcilik Fakultesinde (SUNY Maritime College) gerceklestirilen ''4. Geleneksel Türk Gecesi'' birbirinden degerli yerli ve yabanci misafirin katilimiyla gerçeklestirildi.

Okuldaki ogrenciler tarafından kurulan Turk Kulübü' nun çabalariyla gerceklestirilen geceye, Turkiye'nin New York Konsolosu Başar Şen,İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Ata Bilgili, Yrd.Doç.Dr. Tanzer Satır ve SUNY Maritime College’dan Captain Greene’in de aralarinda bulundugu 100'den fazla davetli katildi. Turk ve ABD'li ogrencilerin gece boyunca gönlünce eğlendigi davet, Turk misafirperverligine guzel bir ornek teskil etti ve Türk-Amerikan dostluğunun pekistirilmesinde buyuk rol oynadi.

İTÜ denizcilik fakultesi ile SUNY Denizcilik Fakültesi (SUNY Maritime College) Uluslar arası Ortak Lisans Programı çerçevesinde 1,5 yıllığına ABD'ye gelen Türk öğrenciler, yatili ve uniformali bir duzende egitim gormektedirler. Diğer 2,5 yılı ise İTÜ Denizcilik Fakültesinde eğitimlerine devam eden ortak lisans program öğrencileri dört yılın sonunda çift diplomaya sahip olmaktadırlar.

Yemegin sonunda gecenin hazırlanmasinda destekte bulunanlara Türk ogrenciler tarafından plaket takdim edildi;

• TURKON America’nin baskanı, Sayin Mustafa MERÇ
• MED Brokerage’in sahibi, Sayın Ibrahim MAZMAN
• Fenerbahçe USA Baskanı, Sayın Ekmel ANDA

Editör: TE Bilişim