TÜRK BOĞAZLARINDA KILAVUZLUK İLE GEMİ TRAFİK HİZMETLERİNİN  DAHA VERİMLİ YÜRÜTÜLMESİNİ TEMİNE YÖNELİK OLARAK   KOORDİNASYON TOPLANTILARININ 5.’Sİ YAPILDI.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğünün Şubat 2008  tarihinde denetimlerinin sonucu olarak görülen ihtiyaç üzerine yapılmaya başlanılan Koordinasyon toplantılarının 5. si  09.02.2008 tarihinde saat 10:00 da İstinye’deki GTH toplantı salonunda  Müsteşar Yardımcımız Sn. Hamza TAŞKESER, KEGM Gn. Md. Yrd. Sn. Gani Aygün ve TDI Gn. Md. Yrd. Sn. Tevfik Küçük ‘ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantılar İstanbul Liman Başkanı koordinasyonunda ortalama iki aylık periyotlarla gerçekleştirilmekte olup genel olarak kılavuzluk ve gemi trafik hizmetlerince yerine getirilmekte olan hizmetlerin daha sağlıklı yürütülmesi ve bu iki kurum görevlilerinin iletişimlerinin artırılmasını amaçlıyor.

Ve özel olarak da yaşanan kaza ve kaza risklerinin değerlendirilerek sebeplerinin ortaya çıkarılması ve tekrar benzer olumsuzluklar yaşanmaması için alınması gereken tedbirler müzakere ediliyor.

Bugünkü toplantıda da ilgili mevzuatın değerlendirmesi yanı sıra, uygulamalarda yaşanan aksaklıklar, İstanbul’da demir yerlerinin durumu, demirleme ve geçiş düzenlemeleri gibi konular görüşülmüş ve yaşanan olaylardan örneklerle değerlendirmeler yapıldı.

 

Editör: TE Bilişim