Dev konteyner gemisi boğazı kapattı 

Çanakkale Boğazı, 304 metre uzunluğundaki konteyner gemisi MSC Stella’nın geçişi nedeniyle 6.5 saat boyunca, Ege Denizi’nden Marmara yönüne doğru tek yönlü olarak deniz trafiğine kapatıldı. 
 

Bir hafta önce Yunanistan’ın Pire Limanı’ndan İstanbul Ambarlı Limanı'na giderken Çanakkale Boğazı’ndan geçen 304 metre uzunluğunda, 73 bin 819 grostonluk dev konteyner gemisi, dönüş sırasında bugün bir kez daha boğaz geçişi yaptı. Panama bayraklı dev konteyner gemisi saat 17.45’de Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yaptı. 36 milli Çanakkale Boğaz geçişinin 24 millik Lapseki- Çanakkale arasındaki mesafeyi 1 saat 15 dakikada alarak saat 19.00’da boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nura Burnu'na ulaştı.

Güvenlik amacıyla Söndüren- 10 ve Kurtarma-2 römorkörlerinin refakat ettiği dev konteyner gemisinin, saat 20.30’da boğaz geçişini tamamlayarak Ege Denizi'ne açılağı belirtildi. Ege Denizi’nden Marmara Denizi yönüne doğru kapalı olan boğaz trafiği transit gemi geçişlerine saat 20.45’den itibaren yeniden açılacak.

Editör: TE Bilişim