Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinin ikinci kısmının fesih edildiği için yeniden ihaleye çıkıldığını söyledi. Yıldırım, sorunun yükleniciden kaynaklandığını düşündüklerini belirterek, projede yeni sorunların yaşanmaması için azami gayret gösterdiklerini kaydetti. 

Bakan Yıldırım, Ankara Lojistik Merkezi'nde yapılan Kara Ulaştırması Mevzuatı Bilgilendirme Toplantısı sonrası soruları cevapladı. Marmaray projesindeki ihale iptaliyle ilgili soruya Yıldırım, "İkinci kısmıyla ilgili fesh edilmişti sözleşme. Tekrar ihaleye çıkıldı. Gerekli tedbirleri aldık. Yaşanan sıkıntıların şu anda hukuki bir konu olarak devam ediyor. Yüklenici ile idare arasında. Yükleniciden kaynaklandığını düşünüyoruz. O nedenle böyle bir tedbir almayı tercih ettik. Bundan sonra da benzer olayların yaşanmaması için arkadaşlarımız azami gayreti gösteriyorlar." cevabını verdi.

Yıldırım, daha sonra detaylı bilgi vermesi için Demiryolları Limanlar Havameydanları İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan'a söz verdi. Arslan, "Yaşanan süreç var. Yüklenici kendinin haklı olduğunu düşünüyor, idare de öyle. Bunun haklılığıyla ilgili hakem heyetleri var. Bizim için önemli olan Marmaray projesinin yürütmek olduğuna göre biran öce tekrar ihaleye çıkıp Marmaray projesini kaldığı yerden devam ettirmek istiyoruz. İlgi duyan çok sayıda firma var. 7 Ocak'ta teklifler alınıp devam edeceğiz. Şartnameler 9'u itibariyle verilecek." dedi.
 

Editör: TE Bilişim