DTO ŞİKAYETÇİ; MÜSTEŞARLIK TEMKİNLİ

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran Boğaz geçişlerindeki beklemelerden şikayetçi oldu. Ancak Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz "Önce Güvenlik" dedi.

Deniz Ticaret Odası'nın Meclis Toplantısında söz alan DTO Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran; Boğaz geçişlerinde beklemelerin  Koster Armatörünün sıkıntıya soktuğunu dile getiren Tamer Kıran "KEGKİ ve Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız toplantılarda beklemelere çare bulmak için bazı projeler gerçekleştirdiklerini ancak konunun çözülemediğini" ifade etti.

Önlerinde Tüzük ve Pashacasino Yönetmeliklerin olduğunu ve bu konudan dolayı ellerinin ve kollarının bağlı olduğunu söyleyen Tamer Kıran "VTS'den arkadaşlar büyük bir özveri ile çalışıyorlar ancak Koster Armatöründen şikayet almaya devam ediyoruz" dedi.

Kürsüye gelen Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz "Boğazlardaki beklemeler yoğun trafikten ve doğal hadiselerden kaynaklanmaktadır. Geçen sene 53 bin gemi geçerken bu sene rakam geçen senenin bu aylarına göre %20 artmaktadır. Boğazlarda meydana gelebilecek bir kaza boğazın temelli kapanmasına yol açar. Bizim için önce Güvenliktir. Boğaz konusunda herşeyden taviz veririz, Ancak Güvenlikten asla taviz vermeyiz" dedi.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim