Türk balıkçı teknesi Gürcistan’da bekletiliyor 

GÜRCİSTAN Sahil Güvenlik güçleri tarafından alıkonulan ‘Pala Reis’ adlı Türk balıkçı teknesi 25 kişilik mürettebatıyla Poti Limanı’na çekildi.

Tekne sahibi Yaşar Alacoğlu, “Silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığımızı ileri sürüyorlar. 25 kişilik mürettebatın durum iyi” dedi. Alacaoğlu, aynı teknenin 2 yıl önce de Gürcistan’da alıkonulduğunu ve 250 bin dolar ceza ödedikten sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Türk balıkçı teknesi Pala Reis, Gürcistan karasularını ihlal ettiği ve yasadışı avlandığı gerekçesiyle önceki gün 25 kişilik mürettebatıyla birlikte Gürcistan Sahil Güvenlik güçleri tarafından Poti Limanı'na çekildi. Rize’de yaşayan tekne sahibi Yaşar Alacoğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Pala Reis adlı teknemiz iki gün önce Ordu ilinin 50 mil açıklarında, Poti Limanı'na 120 mil uzaklıkta, Türk kara sularında avlanırken, yaklaşan 3 Gürcistan Sahil Güvelik botunun tacizine uğradı. Telefonla görüştüğümüz kaptanımız Dursun Necipoğlu, Türk kara sularına giren Gürcü sahil güvenlik ekiplerinin tekneye ateş açtığını söyledi. Ardından tekneye çıkıp telsiz bağlantılarını kesmiş ve Gürcistan’ın Poti Limanı'na götürmüşler.

Şu anda teknemiz burada tutuluyor. 25 kişilik mürettebatımızın ifadeleri alınıyor. Görüştüğümüz Türk makamları, Gürcü yetkililerin tekneyle sözde silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını ve silahların Abhazya’ya götürülmeye çalışıldığını ileri sürdüklerini söyledi. Bizim böyle bir şeyle alakamız söz konusu dahi olamaz. Teknede 200 bin TL tutarında 4 bin kasa hamsi vardı. Mürettebatımızın sağlık durumları iyi, Türk makamların bize yardımcı olmasını bekliyoruz.”

Yaşar Alacoğlu, aynı balıkçı teknesinin 3 yıl önce de benzer iddialarla Gürcü sahil güvenlik güçleri tarafından alıkonulduğunu, o zaman 250 bin dolar ödeyerek tekneyi geri aldıklarını da belirtti.

Editör: TE Bilişim