Turizm sezonu başlamadan denizcilerin sorunları çözülüyor 

Geçen yıl fırtınadan zarar gören ve parçalanan Üçağız iskelesi, Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu'nun girişimleriyle  yeniden yapılarak önümüzdeki hafta montajına başlanılacak. 

Alanya Limanında denizcilerin güçlük yaşadığı  havuz sistemindeki sorunlar çözüldü. Yine Antalya DTO'nun girişimleriyle güvenlik için turnike konulacak Alanya Limanı'nda çevre düzenlemesi de yapılacak 

ANTALYA - Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Alanya Limanı ve Demre'nin Üçağız iskelesinde yaşanan sorunları yeni turizm sezonu başlamadan çözümleyecek. Alanya Limanında güvenlik için turnike oluşturulacak ve çevre düzenlemesi yapılacak. Geçen yıl fırtınadan zarar gören Üçağız İskelesi de yeniden yapılarak denizcilerin hizmetine sunulacak. 

Antalya DTO Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kendiroğlu, turizm sektör temsilcilerinden alınan bilgi ve kendi gözlemlerine göre 2018 turizm sezonunun oldukça iyi geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi. 

Özellikle deniz turizmi, dalış, günübirlik tur tekneleri ve charter ile su sporları alanlarında turizm sezonu başlamadan sorunları çözmek için çalıştıklarını anlatan Kendiroğlu, geçen yıl fırtınadan zarar gören Üçağız İskelesinin yeniden hizmete gireceğini belirtti. 

Antalya DTO'nun girişimleriyle geçen yıl şiddetli fırtınada parçalanan iskelenin siparişlerinin verildiğini ve İstanbul'da hazır hale getirildiğine dikkat çeken İnanç Kendiroğlu, ''Daha önce 170 metre uzunluğunda olan Üçağız İskelesi 200 metreye çıkarıldı. Önümüzdeki hafta Üçağız İskelesinin montajına başlanılacak. Bölgedeki tur teknelerinin en büyük sorunlarından biri giderilmiş olacak. İskelenin hizmete girmesiyle Üçağızlı tur tekneleri yeni turizm sezonuna hazır olmuş olacak'' dedi. 

ALANYA LİMANI'NDAKİ SORUN DA GİDERİLDİ 

Alanya Limanında havuz sisteminde üyelerinin ve denizcilerin sorunlar yaşandığına dikkat çeken Antalya DTO Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kendiroğlu, sorunların giderilmesi konusunda çalışmaların tamamlandığını kaydetti. DTO üyelerinin ve çalışanlarının izin ve diğer yasal prosedürlerin yerine getirildiğini anımsatan Kendiroğlu, şöyle devam etti. 

''Alanyalı denizci ve üyelerimizin sorunları çözülüyor. Alanya limanında yakın zamanda inşaata başlanılacak. Yaklaşık 250 bin Liraya mal olacak bir yatırımla Alanya Limanında  başta terör olayları olmak üzere güvenlik amaçlı turnike ile çevre düzenlemesi yapılacak. Önümüzdeki mart ayında da hizmete açılacak.'' 

YENİ DÖNEMDE DE HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ 

Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı İnanç Kendiroğlu seçim çalışmalarını yürütürken karargah olarak kullandığı kendi şirketindeki seçim ofisinden yürütüyor. Kendiroğlu'nu ziyaret eden denizcilik sektörünün her alanından temsilci ve üyeleri, başarı dileklerini iletirken destek verdiklerini de belirtiyorlar. 

Alanya, Manavgat, Kemer, Finike, Demre ve Kaş ile Kalkan'dan gelen üyelerle görüşen ve sorunlarını dinleyen Antalya DTO Başkanı Kendiroğlu, göreve geldikleri tarihten bu yana üyeleri ve denizcilik sektörü için önemli projeleri uygulamaya geçirdiklerini söyledi. 

DTO'nun günü birlik tur tekne işletmecileri için bir şey yapılmadığı yönündeki  iddialarını da yanıtlayan Kendiroğlu, ''Tur tekneleri için bir şey yapmadığımızı iddia edenler gerçeği yansıtmıyor. Hiç bir şey yapamadıysak gemilerde çalışan personelin portör muayenelerini çözdük. Tur gemilerinin denetimleriyle Sahil Güvenlik ile yaptığımız girişimlerimizle denizcilere önemli hizmetlerde bulunduk'' dedi. 

DTO üyelerine Kredi Garanti Fonu kapsamında düşük faiz oranlarıyla kredi olanağı da sağlandığını dile getiren Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu,  2015 ve 2016 yıllarında turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda ihale bedellerinin düşürüldüğünü anlatan Kendiroğlu, şöyle devam etti.  

''Tüm üyelerimizle el ele vererek bölgemizde denizcilik sektörünü daha da ileriye taşıyarak üyelerimizin ekonomik gelişimini de üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Yeni dönemde de herkesi kucaklayacağımız, herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir yönetim anlayışının temsilcileri olacağız.Üyelerimizden büyük bir teveccüh görüyoruz.” 

Editör: TE Bilişim