Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Arsin’de yapılan Yatırım Adası ve Trabzon’daki Organize Sanayi Bölgelerini (OSB) gündeme getirdi.

SÜRMENE İÇİN 5 MİLYON LİRA TALEP ETTİ

Sürmene’deki tersane alanında eksikliklerin giderilmesi halinde binlerce kişiye istihdam sağlanabileceğini vurgulayan Cora, şunları söyledi: “Çamburnu -Sürmene Gemi Yapımcılar kooperatifinde şimdilik 10 firmamız var. İstihdam 600 civarındadır. Eksikleri tamamlarsak 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanabilir. Tersanenin önüne gemiler için yanaşma platformu yapılması gerekiyor. Bunun için 5 milyon lira bir bütçeye ihtiyacımız var. Çamburnu, gemi üreten ve gemi ihracatı yapılan bir yerdir.”  

Trabzon’daki OSB’lerle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a şehrin taleplerini ileten Cora, Arsin’de yapılan Yatırım Adası’nın dolgu ihalesi için başlangıç ödeneği talep etti. Araklı’ya yeni bir OSB’nin yapılacağını da sözlerine ekleyen Cora, burada 750 dönümlük bir alanın kamulaştırılması gerektiğini ifade etti. Cora, “Trabzon'da OSB hem Arsin'de hem Şinik'te hem Beşikdüzü'nde tam kapasiteyle çalışmaktadır. Şinik'te genişleme alanı için 325 dönümlük bir alanın kamulaştırılması gerekiyor” dedi. Vakfıkebir OSB'ye de çok yoğun bir talep olduğunu kaydeden Cora, “Araklı ilçesinde de yeni bir OSB planlaması yapıyoruz. Burada ilk etapta 750 dönümlük bir kamulaştırma ihtiyacımız var. Yatırım Adası’nın dolgu alanının ihalesi için en azından başlangıç ödeneği bekliyoruz. Sizden bu konuda destek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.
 

Editör: TE Bilişim