Altınbaş'ın Topaz'ı suya indi

‘Altınbaş Holding’in Lojistik Grubu’ndaki yatırımları kriz günlerinde de devam ediyor. Selah Tersanesi’nde inşa ettirilen M/T Topaz-T tankeri denize indi.



Altınbaş Holding'in "Topaz-T" gemisi denize indirildi  
 
Altınbaş Holding'in Lojistik Grubundaki yatırımları devam ediyor. Tuzla'da bulunan Selah Tersanesi'ne inşa ettirilen Topaz-T Gemisi ile filosunu genişleten Altınbaş Holding, bünyesindeki Galata Denizcilik ile Transal Denizcilik'te yatırımlarını devam ettireceğini bildirdi.

136.6 metre uzunluğunda ve 14 bin tonluk Topaz-T gemisi, 15 350 metre küp kapasiteye sahip. Tamamen Türk mühendisliği üretimi olan modern gemi petrol ve kimyasal ürün taşımacılığında kullanılacak. Topaz-T gemisinin denize indirilişi sebebi ile Selah Tersanesi'nde düzenlenen törene, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ve çok sayıda davetli katıldı.

1950 yılında kuyumculuk sektörü ile başladıkları ticaret hayatında şu anda dünyanın dört bir yanında yatırım yapan bir kuruluş haline geldiklerini söyleyen Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, enerji, finans, lojistik, ve gayrimenkul sektörlerinde de yatırım yaptıkları anlattı. Denizcilik sektöründe de her geçen gün büyüdüklerini ifade eden Altınbaş, 5 yıl önce kendi yüklerini taşımak için kurdukları Transal Denizcilik ile kısa sürede pazarın ihtiyaçlarına kulak vererek, petrol ve türevlerini taşımaya başladıklarını ifade etti.

FİNANS SEKTÖRÜ DESTEĞİNİ SÜRDÜRMELİ

Petrol ve kimyasal ürün tankeri filolarının bugün suya indirdikleri Topaz-T gemisi ile daha da güçleneceğini ifade eden İmam Altınbaş şöyle konuştu: "Transal Denizcilik kendi gemilerinin yanı sıra 3. şahıslara ait gemilerin teknik ve ticari işletmesini yapabilecek konuma gelmiştir. 2002 ve 2007 yıllarında altın çağını yaşayan denizciliğimiz küresel krizden elbette etkilenecektir. Krizler gelip geçicidir. Krizleri fırsata dönüştürmek için bilgi ve paranın yanında morale her zaman ihtiyacımız vardır.

Küresel krizin yaptığı dalganın fırtınaya dönüşmemesi için devlete,finans sektörüne ve sektördeki herkese görev düşüyor. Türk tersaneleri dünyada önemli bir markadır. Denizcilik sektöründe yakaladığımız bu başarıyı kaybetmemiz gerekir. Devletin alacağı tedbirlerin yanı sıra, finans sektörünün de desteğini sürdürmesi gerekir. Elimizde olan imkanları değerlendirmeye ve yatırımlarımızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum."

Törende konuşan Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ise ülkenin bu tür güzel tablolara ihtiyacı olduğunu belirterek "Altınbaş Holdinge teşekkür ediyorum. Devletçe ve milletçe bu güzel tabloların devamını diliyorum. Bu kriz ortamında bir birimize destek vermemiz gerekir. Bu krizi atlatacağımıza inanıyorum. Devlet olarak her türlü desteğe veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci ise, ilçenin denizcilik, bilgi ve eğitim ile turizm alanında dünya çapında marka olacağına inandıklarını ifade ederek " Krizleri atlatmanın iki yöntemi var. Birinicisi küçülerek krizi atlatmaya çalışmak. Bir diğeri ise büyüyerek bu krizden çıkmak. Altınbaş Holding bu yolu seçmiş ve herkese örnek olmuştur. " dedi.

Selah Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Selah ise Topaz-T gemisinin Türk mühendisliği ve dizaynının başarılı bir ürünü olduğunu ifade ederek, "Geçmişte de çok krizler yaşandı. Ancak Tuzla'da kriz zamanında bile hiçbir gemi kızakta kalmamıştır. Bu kriz ortamında finans sektöründe bu tarz desteklerin devam etmesini diliyorum" dedi.

Daha sonra protokol tarafından Topaz-T gemisi törenle denize indirildi  
 


 

Editör: TE Bilişim