Tokat’ın Turhal ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla ’Şehitlerimize Dua ve Vefa’ programı düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Şehit Ferhat Koç İmam Hatip Lisesi Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Çanakkale konulu oratoryo gösterisi yapıldı. Vaiz Ayşe Gül tarafından ’Vatan Sevgisi ve Şehitlik’ konulu konuşma yapılmasının ardından programda şehitler için dua edildi. Programın son bölümünde şehit ailelerine Hilye-i Şerif hediye edildi.

Programın ardından Turhal Kaymakamlığı tarafından polis evinde yemek programı düzenlendi. Programda ilçe müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar’ın yaptığı duanın ardında programa katılanlara yemek ikram edildi. Yemekte konuşma yapan Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer,"Sizler şehitlerimizin bize emanetisiniz. Ben Turhal’da göreve başladığım günden itibaren şehit ailelerimizi evlerinde ziyaret etmeye özen gösteriyorum. İnşallah böyle anlamlı günlerde her fırsatta sizlerle bir araya geleceğiz. Bu vesile ile katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, kapımızın ve gönlümüzün her zaman sizlere açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Programın sonunda katılımcılara şeker ikram dağıtıldı.
Kaynak: iha