Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Sağlık Bakanlığı’na Tokat’a "KKKA bölge hastanesi" yapılması önerisinde bulundu.
Sağlık Bakanlığı’nın 2016 yılı Tokat yatırımları ile ilgili CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na soru önergesi verdi. Bakan Müezzinoğlu ise soru önergesine yazılı olarak verdiği cevapta şöyle dedi: “Tokat Turhal Devlet Hastanesi’ne ait yeni hastane binasının projeleri tamamlanmış olup ihale çalışmaları devam etmektedir. Tokat Turhal Devlet Hastanesi yatırımı 2016 yılı yatırım programına teklif edilmiştir. Projeleri tamamlanmış olup proje metraj maliyet ve diğer ihale dokümanı ihale edilmek üzere İhale Daire Başkanlığı’na gönderilmiştir. Tokat Turhal Devlet Hastanesi ve diğer ilçelerin doktor ihtiyacına istinaden 43. madde kapsamında kardiyoloji branşında planlama yapılmış olup çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın doğum, beyin cerrahisi ve anestezi ve diğer branşlarındaki doktor ihtiyacını gidermek için yapılacak olan 68. dönem mecburi hizmet kurasında planlama yapılmasına elimizdeki insan kaynağı çerçevesinde çalışılacaktır.”
Öte yandan CHP’li Durmaz, havaların ısınması ile birlikte Tokat’ın ve bölge illerinin korkulu rüyası haline gelen kene ısırması sonucu yakalanılan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının tedavisi ve araştırılması için eski Doğumevi Hastanesi üzerinde bulunan mülkiyeti Sağlık Bakanlığı’na ait 120 dönümlük araziye Bölge Kırım Kongo Kanamalı Ateş’i Hastanesi yapılması önerisinde bulundu.
Kaynak: iha