Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, "Şehitlerimiz o tankların önüne yatmasaydı, mermilerin üzerine gitmeseydi bugün halimiz nice olurdu? Elhamdülillah şehitlerimiz var. Asker elbisesi giymiş hainlere göğsünü siper eden milletimiz var” dedi.
Erbaa Cumhuriyet Meydanı’nda 15 gündür demokrasi nöbetine devam eden Erbaalılara hitap eden Başkan Yıldırım, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini Erbaa’nın önemli bulvar, cadde ve meydanlarına vermek için çalışma yaptıklarını söyledi. 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini önemli bulvarlara, caddelere vereceklerini belirten Başkan Yıldırım "Meydanlarımızı, belediyemizin tesislerini tekrar gözden geçirip şehitlerimizin isimlerini vereceğiz. Başına mutlaka 15 Temmuz şehidi yazacağız. Mutlaka 15 Temmuz’u akıllara nakşedeceğiz. Yarın bir gün torunlarımız 15 Temmuz ismi nereden geliyor dediğinde dönecekler 15 Temmuz’daki kahramanlığı, dik duruşu, milletin baş kaldırışını, darbecilere verilen dersi mutlaka hatırlayacak. Akıllara kazıyacağız unutmayacağız unutturmayacağız” diye konuştu.
Yıldırım şöyle devam etti: “Şehitlerimiz o tankların önüne yatmasaydı, mermilerin üzerine gitmeseydi bugün halimiz nice olurdu? Elhamdülillah şehitlerimiz var. Asker elbisesi giymiş hainlere göğsünü siper eden milletimiz var. Ya şehitlerimiz olmasaydı. Ya şehitlerimiz deseydi ki, ‘benim çocuklarım var ben sokağa çıkmayayım. Benim malım var mülküm var, lüks arabam var tankın önüne koymayayım. Aman canım yanar ben tankın önüne yatmayayım. Ya mermi bana gelirse ben ne yaparım. Ben merminin üzerine gitmeyeyim’ deseydi. Bugün halimiz nice olurdu? Elhamdülillah şehitlerimiz var. Asker elbisesi giymiş hainlere göğsünü siper eden milletimiz var.”
Darbe girişiminin ardından büyük bir mücadelenin başladığını dile getiren Başkan Yıldırım şöyle konuştu: "Devletimiz bir birlik içinde. Tüm siyasetimiz, basın yayın kuruluşlarımız neredeyse el ele gönül gönüle vermişler milletimizle beraber kararlı bir duruş sergiliyorlar. Büyük bir mücadele başlamış durumda. Darbe gecesi bıçak gibi kesilen teröristler tekrar meydanlara çıkmaya başladılar. Tekrar askerlerimizi şehit etmeye başladılar. Oyun büyük kardeşlerim. Oyun devam ediyor. Oyun bitmedi. İşte bu yüzden bu okçu tepesini terk etmeyeceğiz. Zannederdim ki Çanakkale’yi okurken, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethedişini okurken Ulubatlı Hasanlar tarihte kalmış zannederdim. Seyit Onbaşılar tarihte kalmış zannederdim. Ama görüyorum ki Seyit Onbaşılar burada sizlersiniz. Ulubatlı Hasanlar burada sizsiniz. Buraya gelip nöbet tutmayı sakın ha boş zannetmeyin. Sakın ha gereksiz görmeyin. Bunu size telkin eden olursa da şöyle koluna girin gelin bugün nöbeti beraber tutalım deyin. Bu meydanları hınca hınç dolduracağız. Bu meydanları başkomutan tamam diyene kadar terk etmeyeceğiz.”
Demokrasi nöbetinin 15’inci gününde dualar, şiirler, semazen gösterileri gerçekleştirildi. Erbaa Belediyesi vatandaşlara çay ve çorba ikramında bulundu.
Kaynak: iha