TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası ile Türk Armatörler Birliği Enspektör Eğitim Programı düzenledi.

Türk Armatörler Birliği, Enspektör Eğitim Projesi ile ilgili yayınladığı bültende sıkılaşan regülasyonlar ve gemi işletmeciliğindeki kurallarla ilgili artan baskılara vurgu yaptı.

 Basın bülteni şu şekildedir:

Sayın Gemi İşletme Şirketlerimiz,

Her geçen gün regülasyonların çok daha sıkılaştığı, gemi ış̇ letmeciliğinin gerek Teknik, gerek dokümantasyon ve gerekse ticari kuralların baskısının hızla artması, işimizi daha bilinçli, hatasız ve etkili yapmamızı gerekli kılmaktadır

Hemen her firma ihtiyaç duyduğunda, deniz kadrolarındaki iyi kaptan ve baş mühendislerini Enspektör sıfatı ile kara kadrolarına dahil etmesi sık uygulanan bir meslek rituelidir. Ancak bilhassa son bir kaç yıldır denizciliğin artık günümüz eski yılların klasik şablonundan farklı bir döngüye evrildiğinin, maalesef çok zor farkına varmaktayız.

Milyonlarca dolarlık gemilerimizi, çok değerli gemi adamlarımızı yönetecek olan enspektör makamının ne kadar önemli olduğunu çok azımız bu iş temposunda farkına varmaktayız.

Bu nedenle sektörümüzde yetişmiş insan gücüne destek olabilmek, kaliteyi daha üst seviyelere çıkarabilmek için, bu güne kadar uygulaması olmayan Enspektör Eğitim projesini hayata geçirmeye karar verdik. Sektörümüzde herkese açık olacak bu eğitimlerin çok verimli olması için titiz bir müfredat planlanarak hazırlandı. Eğitime ilişkin detaylı bilgilere müteakip linkten ulaşılabilmektedir.

Link için tıklayınız

Önemle sektörümüze iletmek isteriz. 

Saygılarımızla

Türk Armatörler Birliği

Editör: Nermin İstikbal