Yalova'da Tersan Tersanesi Vergi Rekortmeni Oldu

 Vergi Haftası kapsamında 2011 yılı Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi kategorilerinde en çok vergiyi ödeyen kurum ve kişiler ödüllendirildi. Kurumlar Vergisi kategorisinde Tersan Tersanecilik Taşımacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş birinci oldu.

Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Milli Emlak Daire Başkanı Dilek Bostancı ile çok sayıda davetli katıldı.

Yalova Defterdarı Selami Sipahigil 10 yıl öncesine oranla artık ödenen vergilerin karşılığında üretilen hizmetlerin çok daha iyi bir şekilde görüldüğünü belirterek, "Vergide adil bir dağılım var artık. Bir tuşa bastığınızda herkesin neyi var ne kadar vergi ödemesi gerekli ortaya çıkıyor. Hepimizin bildiği bir söz vardır. Veren el alan elden hayırlıdır diye. Bu vergilerini veren hayırlı elleri sıkıyor ve kutluyorum" dedi. Ardından Kurumlar Vergisi kategorisinde birinci olan Tersan Tersanecilik Taşımacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ödülünü Yalova Valisi Esengül Civelek işletme yetkilisi Osman Nurettin Paksu'ya verdi.

Kurumlar Vergisi kategorisinde 2. olan Becanlar Dayanıklı Tüketim Malları Gıda Maddeleri İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd.Şti'nin ödülünü ise Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu kurum yetkilisi Tahsin Becan'a takdim etti. Bu kategoride Beno Plastik Ambalaj ve Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. üçüncülüğü, Okaytaş Madencilik ve Mühendislik dördüncülüğü ve Promaks Proje ve Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi ise beşinciliği elde etti.

Gelir Vergisi kategorisinde birinciliği Birol Önderoğlu aldı. Önderoğlu'nun ödülünü ise Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal verdi. Gelirler Vergisi kategorisinde 2. sırada yer alan Filiz Eder Ciğerim'in ödülünü Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu takdim etti.

Editör: TE Bilişim