Terörden Zarar görenlere 730 Milyon YTL

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, terörden zarar görenlerin paralarını her ay İçişleri Bakanlığına gönderdiklerini belirterek, bugüne kadar 730 milyon YTL ödeme yapıldığını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Unakıtan, bugüne kadar terörden zarar görenlerin paralarını her ay İçişleri Bakanlığına gönderdiklerini, bakanlığın elindeki listeye göre dağıttığını belirterek, bunun bütçede en büyük kalemlerden biri olduğunu kaydetti. Unakıtan, ''Ve bugüne kadar 730 milyon YTL verilmiştir.

Bu milyarlara çıkacak. Ama ondan dolayı da 'ödemeyelim' demiyoruz. Her ay ödüyoruz. Efendim, 'bize gelmiyor', hayır. Herkese gidiyor, başvuru ve hak edişlere göre adaletli olarak dağıtılıyor'' dedi. Tunceli'ye yapılan ödemenin 19 milyon YTL olduğunu söyleyen Unakıtan, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, ''Ben de hak sahiplerinden biriyim. Ama alamadım'' demesi üzerine, ''İçişleri Bakanlığına soralım vardır bir şey. Ya davayı kazanamadın ya da başka bir şey...Onlar da olabiliyor'' karşılığını verdi. DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak'ın ''Sadece yüzde 20'si ödendi'' demesi üzerine, 730 milyon YTL dağıttıklarını yineleyen Unakıtan, ''Parayı dağıttık. Şahıs, şahıs dağıtıyoruz. Daha ne yapalım yani? Ama bizim de bir ödeme gücümüz var. Sonsuz bir kaynağımız yok'' dedi.

Editör: TE Bilişim