Akdeniz’de toz bulutu etkisini gösterdi Akdeniz’de toz bulutu etkisini gösterdi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde termometreler 17 dereceyi gösterirken, güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar sahile akın etti.

Hafta başından beri sıcakların artarak devam ettiği Cide’de bugün hava sıcaklığı 17 dereceye ulaştı. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, sahil kenarında yürüyüş yaptı. Kimi manzarada fotoğraf çekerek, kimi balık tutarak, kimi de banklarda ve çimlerde dinlenerek sıcak havanın tadını çıkardı. Sahilde yürüyüş yapanların yanı sıra resim çizerek vakit geçirenler de vardı. Ailece piknik yapmak isteyenler, piknik alanlarında mangal yaptı. Adeta yürüyecek yerin kalmadığı Cide’de hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren perşembe gününe kadar 9 ila 11 dereceye kadar düşerek soğuması bekleniyor.

Ailesiyle birlikte vakit geçiren Yalçın Acar, “Cennet ilçe Cide’de hava sıcaklığı şu anda velinimet. Biz de sıcak havayı fırsat bilip dışarıya çıktık. İstanbul gibi her yer kalabalık değil, her yer doğal, ormanlık. Bizler de sıcak hava olunca evimizden dışarıya çıkıp ailecek vakit geçiriyoruz. Ben şimdiye kadar şubat ayında böyle sıcak bir havayla daha önce karşılaşmamıştım. Okuldan ve işten fırsat buldukça sık sık parka geliyoruz. Havada güzel olunca bugün de dışarı çıktık, parka geldik. Havalar bir süredir soğuktu, evde kapalı kalmıştık. Kalabalık yok, dışarıda rahatlıkla gezebiliyoruz. Şu anda Cide’miz çok güzel” dedi.

Kaynak: iha