Tekneye Porsche için garaj yaptırdı

İsminin açıklanmasını istemeyen Alman işadamı, Antalya'da yaptırdığı 28 metrelik teknesinin içinde, Porsche'si için özel garaj yapılmasını da istedi. 7 milyon euroluk teknede spor araç için özel bir düzenek hazırlandı.

PORSCHE marka arabasını gittiği her yere götürmek isteyen Alman işadamı, Antalya'da yapımı süren teknesinde otomobili garaj bulunmasını da istedi. İşadamının bu özel isteği, 28 metrelik teknenin arka kısmına yapılan 8 metrekarelik garaj ile gerçekleştirildi. Özel olarak hazırlanan bir sistem sayesinde arka güverte bulunan platformun yukarıya kalkarak ileri ve geri gitmesi sonucu araç tekneye indirilip, bindirilebilecek.

JAKUZİLİ ÜST GÜVERTE

İnşasına geçen yıl başlanan tekne yaz mevsim sona ermeden tamamlanacak ve denize indirilerek sahibine teslim edilecek. Fiyatı 7 milyon Euro olan teknenin sahibi ve misafirleri için özel olarak 4 kabin hazırlanıyor. Bu kabinlerde ses, görüntü, aydınlatma ve iklimlendirme sistemleri uzaktan kumanda ile yönetilecek. Güvertesinde jakuzi bulunan teknenin tavanı ise hava durumuna göre açılıp kapatılabilecek.

DALGADA SALLANMIYOR

Saatte 24 mil hız yapan teknede 2 adet 1550 beygir gücünde motor, dalgada sallanmaması ve sabit bir halde kalması için özel bir sistem bulunuyor. Porsche garajının yanı sıra teknenin orta kısmında jet ski ve sürat motorları için de bir bölüm bulunuyor. İngiliz mühendislerce dizayn edilen teknenin iç donanımını ise Alman işadamının kendisi tasarladı. Teknede master kabinlerin yanı sıra personel içinde 2 kabin yer alıyor.

 

Editör: TE Bilişim