TEKİRDAĞLI BALIKÇILARI KALKAN BALIĞI SEVİNDİRDİ 
  
Marmara Denizinde kalkan balığı akını, sezonu kapatmaya hazırlanan Tekirdağlı balıkçıların umudu oldu.

Tekirdağ balık halinde 15 yıldır balıkçılık yapan Hüseyin Kalaycı, yaptığı açıklamada, mart ayı sonundaki istavrit ve çinekop akınının ardından bu kez de Marmara Denizinde kalkan akını olduğunu söyledi.

Kalaycı, balık sezonunu kapatmaya hazırlandıklarını ve kalkan akınının, kendileri için yeni bir sürpriz olduğunu belirtti. Denizlerde balık av yasağının 15 Nisanda başlayacağını ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:

''Biz de yasağın başlamasına bir hafta kaldığı için hazırlıklarımızı yaptık. Ancak Marmara Denizinde kalkan balığı akınıyla karşılaştık. Bu bizim için yeni bir umut oldu. Çünkü uzun süredir, balık piyasasında çeşit azlığından kaynaklanan bir durgunluk yaşanıyordu. Ancak 2008 yılı balık sezonunun kapanmasına 1 aydan az bir süre kala, 3 çeşit balık akını ile karşılaşmak bizin için büyük sürpriz oldu.''

Kalkan balığının tezgahta yerini aldığını ancak sezonun kapanmasına 1 hafta kalması nedeniyle fiyatının yüksek olduğunu belirten Kalaycı, ''Bu sezon yaklaşık 3 ay durgunluk yaşadık. Avlanma yasağı nisan ayı sonunda başlamış olsaydı, kalkan akınından dolayı daha iyi bir biçimde sezonu kapatacaktık. Akını olan türlerin fiyatlarını da daha aşağılara çekebilecektik. Şu anda kalkanın kilosu tezgahta 40-50 TL'den satılıyor'' diye konuştu.

Av yasağının başlamasıyla birlikte büyük teknelerin kıyıya çekileceğini ve mekanik avlanmanın sona ereceğini söyleyen Kalaycı, yeni sezona kadar küçük kayıklarla balık avcılığı yapılacağı kaydetti.

Yaz aylarında, mevsim balıkları olan menekşe, sardalya, uskumru, çinekop, levrek, deniz levreği ve olta balığı istavritin satışa sunulacağını ifade eden Kalaycı, 2009 yılı balık sezonundan ümitli olduklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim