Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) 5 oturumundan ilki olan Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4), tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’da da başladı. Öğrenciler, iyi bir üniversiteye girmek için ter dökerken, aileleri de en az onlar kadar heyecanlandı.
Üniversite adayları, sınavdan yaklaşık 1 saat önce sınava girecekleri okula gelip beklemeye başladı. Kalem, peçete, cüzdan, saat, kolye ve küpe gibi eşyanın alınmadığı sınavda, öğrenciler sınava 30 dakika kala güvenlik kontrolünden geçirilerek sınav salonlarına alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerin üzerinde bulunan etiketler, öğrencilerin saçlarındaki metal tokalar, parmaklarındaki yüzük, kolye ve kemerler de çıkartıldı. Öğrenciler sınava girerken, veliler de okul bahçesinde heyecanlı bir şekilde dua kitapları okuyarak bekledi.
İyi bir üniversitede okuyabilmek için LYS’ye giren Tekirdağlı öğrenciler, sınav maratonunun ilk gününde LYS-4 sosyal bilimler sınavında ter dökecek. Tek oturumda uygulanacak sınav, 135 dakika sürecek ve adaylara LYS-4’te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltilecek.
Kaynak: iha