Türkiye’deki su kaynakların korunmasına yönelik yapılan Su Kaşifi Projesinde Türkiye’den katılan 654 okul arasında Tekirdağ ilinden katılan tek okul olan ve Türkiye 1’ncisi olan Saray Güngörmez İlkokulu öğrencileri, okul Müdürü Özgür Aktaş ve öğretmenleri Nilay Diner ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret ettiler.

Avrupa’da da birçok okul arasında bir İtalyan okulundan sonra 2. Sırada yer alan okul öğrencileri, projeyle ilgili Başkan Albayrak’a bilgi sundu ve 22 Mart Dünya Su Gününe kadar bu etkinliklerini aralıksız sürdüreceklerini 22 Martta da Su Festivali düzenlemek istediklerini söylediler.

Öğrencilerin başarısından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren ve onları kutlayan başkan Albayrak, Saray Güngörmez ilkokuluna her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Albayrak Tekirdağ’da yılda 60 Milyon metre küp su tüketimi olduğuna dikkat çekerek, “Barajlar göletler yaparak yer altı su kullanımını azaltmak istiyoruz. Tekirdağ’da 13 organize sanayi bölgemiz var. Bu sanayi bölgelerimiz de sularını yer altı kaynaklarından kuyulardan karşılıyor. Hükümetle ortak bir proje yaparak Meriç nehrinden su getirip sanayi bölgelerimize bu sudan kullandırmak ve yer altı sularının kullanımını azaltmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: iha