Tasarı İçin İlginç Zamanlama 

ABD Kongresinin üst kanadı Senatoya, Amerikan yönetiminin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanımasını isteyen bir tasarı sunuldu.

Ermeni lobisinin en önemli destekçilerinden Demokrat Parti New JerseySenatörü Robert Menendez ile Cumhuriyetçi Parti Nevada Senatörü John Ensigntarafından sunulan tasarıda, Başkan Barack Obama'ya, "ABD dış politikasının,'Ermeni soykırımı'yla ilgili Amerikan arşivlerinde belgelenen, insan hakları,etnik temizlik ve soykırıma ilişkin konularda uygun anlayış ve hassasiyetiyansıtmasını sağlama" çağrısında bulunuluyor.

Senato Dış İlişkiler Komitesine sevk edilmek üzere sunulan tasarının,burada görüşülüp kabul edilmesi halinde Senatonun gündemine getirilmesi sözkonusu olacak. Ancak karar tasarısının, kabul edilse bile bağlayıcı özelliği bulunmuyor.

Buna benzer bir tasarı, bu yılın mart ayında da Kongrenin alt kanadıTemsilciler Meclisine sunulmuştu. Tasarı, Ermeni lobisinin en kıdemli isimleriolan Demokrat milletvekilleri Adam Schiff ve Frank Pallone ile Cumhuriyetçimilletvekilleri George Radanovich ve Mark Kirk tarafından hazırlanmıştı.

Editör: TE Bilişim