Suyun Üstünde Görev Başındaki Memuru Öldürmek İstediler

Çorum İl Tarım Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mustafa Özankaralı ile birlikte kurum personeli kuruma ait Su Ürünleri Kontrol botu ile kontrol ve denetim yapmak üzere baraja açılan ekibe, baraja izinsiz atılan av malzemeleri olan ağların toplanması esnasında suyun üzerinde bıçaklı saldırı gerçekleştirilmiştir.

Alınan bilgiye göre saldırıyı gerçekleştirenlerin bölgede izinsiz ve ruhsatsız balık avcılığı yaptığı, ağlarının toplanmasını istemedikleri için denetim yapan kamu personeline saldırdıkları, botta suyun üzerinde görev başındaki personeli taciz, tehdit ve öldürmeye teşebbüs ederek saldırıda bulundukları belirtildi. Bununla birlikte saldırganların iki ayrı bot ile gelerek suyun üzerindeki denetim personelinin görevlerini yapmalarını engelledikleri, botu batırmaya çalıştıkları ve botta bulunan Çorum İl Tarım Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mustafa Özankaralı’ya bıçaklı saldırı gerçekleştirerek öldürme teşebbüsünde bulundukları ve Mustafa Özankaralı’yı bıçakla yaraladıkları ifade edildi.

Olay anında bölgede yer alan ve alana birlikte giden İl Jandarma ekiplerinin suyun üzerinde yetkisi olmadığından dolayı o anda botta olmadığı, bu sebeple olaya olay anında doğrudan müdahale edilemediği belirtildi. Bir görgü tanığı, "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı ve şansa bırakılmamalı. Bir devlet memuru görevini yaparken böylesine ağır bir saldırıya maruz kalıyor. Allah muhafaza ya ölseydi ne olacaktı? Sorumlusu kim olacaktı? Kamuoyunda böyle birçok olayı basından duyuyoruz. Mustafa Bey'i resmen öldürmeye çalıştılar, Allah korudu. Bu olaylar yaşanmamalı ve tedbir alınmalı" diyerek yaşananları dile getirdi. Balık Haber’e yapılan açıklamada şahısların denetim personelinin barajdan topladığı ağları personelden zorla alarak bölgeden uzaklaştığı ve geçtiğimiz günlerde yine Çorum Obruk Baraj Göleti’nde balık tutan amatör olta balıkçılarına ateşli silahlarla saldırı yapıldığı ifade edildi.

 

Editör: Nermin İstikbal