165 ton ağırlığındaki 21 metrelik olan iskele, Japonya'yı geçen yıl vuran tsunami sırasında koparak Pasifiğin karşı yakısına kadar sürüklendi. Üzerindeki tabelaya göre tsunamiden önce Japonya'nın kuzeyindeki Misava kentinde bulunan iskele için Japon konsolosluğuyla temasa geçildi.

8 Bin Kilometre Sürüklendi

8 bin kilometreden fazla yol katteden iskeleyle birlikte Japonya kıyılarına özgü denizcanlıları da Amerika kıyılarına sürüklendi. Herhangi bir radyasyon tespit edilmeyen iskele, bölge halkının yoğun ilgisini çekiyor.

Yekililerse kısa süre içerisinde iskeleyi sahilden kaldırmayı planlıyor. Daha önce tsunami dalgalarının sürüklediği bir Harley Davıidson motosiklet ve futbol topu da Kuzey Amerika kıyılarına vurmuştu.

Geçen yıl 11 Mart'ta Japonya'nın kuzeydoğunda meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremin neden olduğu tsunamide yaklaşık 5 milyon ton enkaz denize sürüklemiş ancak bunların önemli bir kısmı suya batmıştı.

Depremin Fukuşima nükleer santralinde oluşturduğu hasar ülkeye büyük miktarda radyasyon yayılmasına neden olmuştu. Fukuşima'daki patlama, Çernobil santrali felaketinden bu yana en büyük nükleer felaket olarak kayıtlara geçti.

Editör: TE Bilişim