Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları’nın milli güreşçimiz Yasemin Adar altın madalya aldı.

75 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Yasemin Adar 75 kiloda Kazakistanlı, Mısırlı ve Kırgızistanlı rakiplerini yenerek önemli bir avantaj sağladı. Son mücadelede Azerbaycanlı Sabira Aliyeva’nı tuşla yenerek altın madalya aldı.

Bütün rakiplerini yendiğini vurgulayan Yasemin Adar,”5 maç yaptım, dördünü yendim ve en son rakibim kardeş ülke Azerbaycan’dı. Onu da yendikten sonra altın madalyanı kazandım. Çok gururluyum ve onurluyum. İnşallah devamı da gelir” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası’ndan çıktıktan sonra Bakü geldiğini belirten Adar, “2016-2017 yılında Avrupa Şampiyonu oldum. Avrupa Şampiyonası’ndan çıktıktan sonra buraya geldik. Bunlarda bizim için tecrübe oldu” diye konuştu

Bakü kaldırabilecek kapasiteye sahip

Kardeş ülke olduğu için birlik ve beraberliğimiz zaten sağlanmış bir durumda. Bütün organizasyonları Bakü’ye verelerde Bakü kaldırabilecek kapasiteye sahip. Hem sıcak kanlı insanlarıyla, çevresiyle gerçekten çok güzel bir atmosferdi” dedi.

4. İslami Dayanışma Oyunları’nın 9. gününde kadın milli güreşçilerimiz 1 altın, 4 gümüş, 3 bronz olmak üzere toplamda 8 madalya kazandı.
Kaynak: iha