Almanya’nın Başkenti Berlin’de 13-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 2016 Turkish Airlines Euroleague Final Four basın toplantısı ve ödül töreni yapıldı.

En İyi Beş'te seçilen Fenerbahçe'nin yıldız ismi Jan Vesely ödülünü alırken; basın toplantısında Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ve sarı lacivertli Çek yıldız Jan Vesely açıklamalarda bulundu.

EN İYİ'LER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Alexanderplatz Meydanı'nda düzenlenen açılışta öncelikle sezonun en iyileri ödüllerini aldı. Sezonun en iyi ilk 5'inde Fenerbahçeli basketçiler Jan Vesely ile De Colo, Milos Teodosic (CSKA Moskova), Malcolm Delanye (Lokomotiv Kuban), Ioannis Bourousis (Laboral Kutxa) yer aldı. Bu isimlere ödüllerini İbrahim Kutluay ve Nikola Vujcic verdi.

Turkish Airlines Euroleague'nde 2015-2016 sezonunun en değerli oyuncusu (MVP) ile en skorer ismi CSKA Moskova'nın Franzsız yıldızı Nando de Colo oldu. Turkish Airlines Euroleague'nin en iyi savunmacısı CSKA Moskova'nın ABD'li oyuncusu Kyle Hines, sezonun yükselen yıldızı ise Barcelona'nın genç oyuncusu Alex Abrines seçildi.

Organizasyon düzenlenen basın toplantısı ile devam etti. Basın toplantısında Final Four’da mücadele edecek takımların antrenörleri ile her takımdan birer oyuncu katıldı. Fenerbahçe'de Başantrenör Zeljko Obradovic ile Jan Vesely temsil etti.

BERTOMEU: ÇOK HEYECANLI BİR SEZONDU

Euroleague Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu da yaptığı açılış konuşmasında, "Heyecan verici bir sezonu geride bırakmak üzereyiz. Berlin’e gelen 4 takımda buraya gelmeye hak kazandı. Euroelague’e her yıl ilgi artıyor. 16 yıldır bu organizasyonu gerçekleştiriliyoruz. Berlin’de bu final bizim için çok özel, teşekkürler." diye konuştu.

ZELJKO OBRADOVİC: İLK AMACIMIZ FİNAL

Her maçın önemine değinen Zeljko Obradovic ise "Motivasyonumuz çok yüksek. Çok çalışarak bu noktaya geldik. İlk amacımız finale yükselmek. Buradaki antrenörlerin de hepsi önemli tecrübelere sahip ve herkes finali hedefliyor." dedi.

JAN VESELY: İLK FİNALİ OYNAMAK İSTİYORUM

Sakatlığını tamamen atlattığını dile getiren Jan Vesely de yaptığı açıklamada, "Euroleague’de ilk finali oynamak istiyorum ve buna kesinlikle hazırım. İlk dakikadan son dakikaya kadar küçük detaylara dikkat etmemiz gerekiyor. Ödüller önemli ama asıl önemli olan ise maçları kazanmak ve şampiyonluk. Sakatlığımı da atlattım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Yeniden parkelere dönmek çok önemli. Taraftarların da desteği çok önemli ve sezon boyunca bizi desteklediler. Berlin’de de taraftarlarımızın sayısının fazla olacağını biliyorum ve bu bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.
Cihan
Kaynak: cha