Türk Hava Yolları, 13-15 Mayıs tarihlerinde, Avrupa basketbolunun en iyilerini Berlin’de düzenlenecek finallerde bir araya getiriyor.

Avrupa’nın en iyi dört basketbol takımı, Turkish Airlines Euroleague Basketball dörtlü finalleri kapsamında, Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geliyor. 2009'da kapalı gişe bir temsile sahne olan final serisi, bu yıl da yine Mercedes-Benz Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Paris, Barselona, İstanbul, Londra, Milano ve Madrid’in ardından kıyasıya rekabet, bir kez daha bu sahnede hayat bulacak.

Sezon boyunca ciddi bir mücadele vererek 20 önemli kadroyu rekabet dışı bırakan dört seçkin takım, dörtlü finallerde karşı karşıya geliyor. 13 Mayıs’ta oynanacak yarı finallerde İstanbul’dan Fenerbahçe, İspanyol rakibi Laboral Kutxa Vitoria ile karşılaşacakken, CSKA Moskova ve Kuban Krasnodar’ı karşı karşıya getirecek diğer müsabaka ise Rus derbisine sahne olacak.

Bu müsabakalar sonrasında kazananların adlarını final maçına yazdıracakları organizasyonun fahri elçiliğini ise Almanya’nın gelmiş geçmiş en başarılı basketbol koçu Dirk Bachmann üstlenecek. Efsanevi koç, Euroleague’in resmi bloğunu teşrifiyle final mücadelesine; taraftarlar, oyuncular ve tüm basketbol severler açısından unutulmaz bir boyut kazandıracak.

Ligin yıldan yıla büyümesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren koç bu sonucu, Türk Hava Yolları ve Euroleague Basketball’un titizlikle hayata geçirdikleri başarılı pazarlama stratejisinden kaynaklanan büyük bir liyakat olarak değerlendirdi. Ve bu yıl, ekipleri daha önce hiç olmadığı kadar rekabetçi bulduğuna da ayrıca dikkat çekti.

2000/2001 sezonunda hayata geçirilen Euroleague Basketball, bu tarihten beri her yıl, ULEB (Avrupa Basketbol Ligleri Birliği) denetimi altında gerçekleştiriliyor. 2010 yılından itibaren, organizasyon ve kapsamındaki final turnuvasına isim sponsoru olan, Türk Hava Yolları, Euroleague Basketball ile gerçekleştirdiği bu başarılı işbirliğini 2020 yılına kadar sürdürecek. Türk Hava Yolları ve bu yılki turnuva mekânı Berlin’i aynı noktada buluşturan bir diğer ayrıntı ise havayolu şirketinin 43 yıl önce Alman başkentine düzenlediği seferlerle başlayan uzun soluklu ilişki.

Organizasyonla ilgili görüş bildiren Türk Hava Yolları’nın Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, "Avrupa’nın en üst düzey ve dünyanın en popüler basketbol organizasyonlarından biri olan Euroleague Basketball ile 2010 yılında başlattığımız kurumsal işbirliğini güçlendirmenin yanı sıra, Türk Hava Yolları markasının küresel ölçekli bilinirliğini ve prestijini perçinlemiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz 6 yıl boyunca, Turkish Airlines Euroleague’e adımızı vermenin ve Eurocup turnuvasının küresel sponsoru olmanın gururu içerisindeyiz. Sporun, farklı ulus ve kültürleri bir araya getirmedeki baskın gücünden hareketle hedef kitle ile farklı bir iletişim geliştirme imkânı sunan bu ve benzeri işbirlikleri sayesinde, markamızın sadece Türkiye’deki değil, dünya genelindeki etkinliğini artırarak devam ettirmekteyiz." dedi.

Skytrax tarafından son beş yıldır "Avrupa'nın En İyi Havayolu Şirketi" seçilen Türk Hava Yolları, uzun yıllardır sporun farklı dallarına sağladığı destekle bu alanda da belirgin bir profil sergiliyor.
Cihan
Kaynak: cha