Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla ve yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla başladı.

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda heyecan saat 09.30’da startı verilen 42 kilometrelik maratonla başladı. Binlerce kişinin yer aldığı organizasyonda daha sonra sırasıyla yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusuna katılanlar start aldı. 10 kilometre koşusunda startı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile birlikte Dünya Şampiyonu atlet Mizgin Ay verirken, Burcu Esmersoy, Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma bu koşuda yer aldı.

Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla ve yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla başladı. Maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusu olarak dört kategoride gerçekleştirilen maratonda, Gelibolu Yarımadası’nın tarihi parkuru geçilecek. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası’ndaki koşuda startı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Yönetimi ve Tanıtım Grup Başkanı Zeynel Bayseferoğulları verdi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve dünya şampiyonu atlet Mizgin Ay ise 10 kilometrelik koşunun startını verdi.

Startı Kaan Terzioğlu ve Mizgin Ay verdi

Dünyanın dört bir yanından gelen büyük kalabalık ‘Barış için Koşuyorum’ sloganı altında halk koşusu için saat 11.00’de start aldı. 10 kilometrelik parkurda startı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve maratonun onur konuğu, dünya şampiyonu atlet Mizgin Ay verirken, Burcu Esmersoy, Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma da halk koşusuna katıldı.

Turkcell’in ana sponsorluğunda, ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla bu sene üçüncüsü düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu bugün saat 09.30’daki 42 kilometrelik maraton kategorisi için verilen startla başladı. Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin bulunduğu Morto Koyu’ndaki sembolik fidan dikimiyle başladı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ünlü sunucu Burcu Esmersoy, ünlü şovmen Kadir Çöpdemir ve eski futbolcu Pascal Nouma’nın katılımıyla dikilen Morto Koyu’na sembolik fidan dikimi yapıldı. Geçen yıl oluşturulan Güzelyalı mevkiinde Turkcell Barış Ormanı’na 10 bin fidan eklenecek.

Turkcell’in ana sponsorluğunda, ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla bu sene üçüncüsü düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu bugün saat 09.30’daki 42 kilometrelik maraton kategorisi için verilen startla başladı. Maraton öncesinde Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, ünlü sunucu Burcu Esmersoy, ünlü şovmen Kadir Çöpdemir ve eski futbolcu Pascal Nouma’nın katılımıyla başlangıç noktasına sembolik bir ‘Barış’ fidanı dikildi.

Fidan dikim töreninde konuşan Terzioğlu, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk maratonuna isimlerini vermekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Çanakkale’de bu toprakların altında bütün dünya ulusları koyun koyuna yatıyor. Biz de üç sene önce başladığımız Barış temalı maratonumuzla buna vurgu yapmak istiyoruz. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından birinde, bu toprakların bize yaşattığı duyguların anısına Morto Koyu’na bu barış fidanını dikiyoruz” dedi.

"Geçen sene dikilen 10 bin fidanla oluşturulan Turkcell Barış Ormanı’na da değinen Kaan Terzioğlu, “Turkcell’in ‘Çanakkale’ye Mektuplar’ projesi ve Gelibolu Maratonu’nu birleştirip, Barış vurgusunu sonsuza kadar yaşatmak için geçen sene böyle bir orman oluşturmuştuk. Güzelyalı Bölgesi’ndeki Barış Ormanımıza bu sene 10 bin fidan daha dikeceğiz. Çanakkale topraklarından dünyaya yayılan barış gibi ormanımız da her yıl daha da büyücek” dedi.

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda sporcuları Burcu Esmersoy ve Dünya Şampiyonu Mizgin Ay ısındırdı

‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla bu sene üçüncüsü düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu’nda heyecan saat 09.30’da startı verilen 42 kilometrelik maratonla başladı. Sporculara maraton öncesindeki hazırlıklarında ünlü sunucu Burcu Esmersoy ve dünya şampiyonu atletimiz Mizgin Ay yardım etti.

Turkcell’in ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla ve binlerce kişinin katılımıyla başladı. Maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusu olarak dört kategoride gerçekleştirilen maratonda, Gelibolu Yarımadası’nın tarihi parkuru geçilecek. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası’ndaki maraton öncesinde sporcuların ısınmasına ünlü sunucu Burcu Esmersoy ve dünya şampiyonu atletimiz Mizgin Ay yardım etti.

Barış Ormanı büyüyor

Geçen sene Çanakkale’ye Mektuplar Projesi’ndeki cevaplanmış mektuplara verilen yanıtlar ve Turkcell Gelibolu Maratonu’nda yer alan katılımcılar anısına dikilen fidanlarla oluşturulan Turkcell Barış Ormanı, bu sene biraz daha büyütülecek. Geçen sene Güzelyalı Bölgesi’nde çıkan yangında büyük hasar gören çamlık bölgeye 10 bin fidan dikilerek oluşturulan Turkcell Barış Ormanı’na, 10 bin fidan daha dikilecek.

Burcu Esmersoy, “Turkcell Gelibolu Maratonunda 2’nci kez katılıyorum. Ve burada olmakta dolayı da gurur duyuyorum. Her seferinde doğum günüme denk geliyor. Benim içinde daha güzel bir duygu haline geliyor. Tarihi bir yarımadada, bu kadar güzel duyguların yaşandığı bir yerde 10bin ağaç dikilecek. Hepimiz Barış için koşacağız. Bunun için bir kere çok mutluyum. Elimden geldiğince de bunun tanıtımını, insanları davet etmek olsun, burada yaptıkları çalışmalar olsun, ısınmaları olsun, cesaretlendirilmeleri olsun, motivasyonları olsun. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah birazda olsa işe yaramışımdır. Güzel bir gün geçireceğimizi düşünüyorum. Herkes için hayırlısı olsun. Bu Tarihi Yarımadada çok duygulu anlar yaşanıyor. Yıllar geçmiş olsa bile, hala daha yanı duyguları alabiliyorsunuz. Şehitler Abidesini gördüğünüz zaman, buradaki insanlarla görüştüğünüz zaman, buranın ne kadar özel bir yer olduğunu, hem onlar için ne kadar özel olduğunu, hem de bizim için ne kadar özel olduğunu görüyoruz ve yaşıyoruz" diye konuştu.

Turkcell Gelibolu Maratonuna ilk kez katıldığını belirten Pascal Nouma, “Çanakkale çok güzel bir yer. Bu gerçekleştirilen maraton çok büyük bir organizasyon. Ben koşmak istiyorum ama. Vücudum istemiyor. Çünkü ben yaşlıyım. Benim kalp biraz büyük. O yüzden burada olmaktan dolayı çok mutluyum. 10 kilometrelik parkurda ben 2 kilometre koştum. Ve çok mutluyum. Hava biraz yağmurlu ve rüzgarlı olmasına rağmen koşmaya müsait. Sıcak olduğu zaman koşmak zorlaşıyor. Her şey çok güzel" diye konuştu.

Turkcell Gelibolu Maratonunun bu yıl 3’ncüsünü düzenlediklerini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Hakikaten 3 sene önce Çanakkale Zaferinin 100’ncü yılında başlattığımız bu maraton dünyanın önemli tematik maratonları arasına girdi. Avrupa Atletizm Kulübü burayı 5 yıldızlı koşular arasına aldı. Koşmayı seven, dünyadaki herkes muhakkak Gelibolu’da koşmalı, bu müthiş duyguyu yaşamalı. Burası tarihle sporun bir arada olduğu, hakikaten eşi bulunmaz bir yer " şeklinde konuştu.
Kaynak: iha