Kazandığı dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla, onbinlerce üyesiyle ülkemizin en büyük ve başarılı federasyonlarından olan TSSF’nin 23 üyesi, sualtı sporlarına yön veren uluslararası spor federasyonlarında aldığı 31 yeni görevle dünya sualtı sporlarının yönetiminde Türkiye’yi en etkili ve söz sahibi ülkelerden biri konumuna getirdi.

Uluslararası Avrupa Cankurtarma Federasyonu (ILSE) ve Uluslararası Cankurtarma Federasyonu (ILS)’nin yönetim organları, yapılan seçimlerle yeniden belirlendi.  TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Uluslararası Avrupa Cankurtarma Federasyonu (ILSE) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne ve Uluslararası Cankurtarma Federasyonu (ILS)’nin Avrupa Bölgesi Yönetim Kurulu’nun 3. yedek üyeliğine seçildi. Dünya Sualtı Sporları Konderasyonu (CMAS)’ta halen görev yapan TSSF üyelerinin yanı sıra yeni görevlendirmelerde TSSF’nin önerdiği üyeler, hukukçular, antrenörler ve milli sporculardan oluşan isimler ILSE ve ILS’nin yönetim kurulu, komisyon ve komite üyeliklerine getirildiler. TSSF, bu başarısıyla ülkemizdeki federasyonlar arasında uluslararası düzeyde Türkiye’yi en fazla sayıda yönetici, spor adamıyla ve 31 görevlendirmeyle temsil eden federasyon oldu. 11 ayrı sualtı sporu dalının birçoğunda üst üste uluslararası şampiyonluklar ve madalyalar kazanan, her yıl ortalama 3 uluslararası yarışmaya ev sahipliği yapan, ortalama 10 uluslararası şampiyonaya katılan TSSF, sualtı sporlarındaki bu başarılarının yanı sıra Türkiye’yi, dünya sualtı sporlarının kaderini belirleyen söz sahibi ülkelerden biri konumuna getirdi.

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen yaptığı açıklamada, “Dünya sualtı sporlarına yön veren üç büyük uluslararası sualtı sporları federasyonunda ülkemizi 23 üye, 31 görevlendirme ile temsil ediyor olmanın gerçekten gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sualtı topluluğu üyelerimiz birçok dünya ve Avrupa şampiyonluklarına imza atıyor. Yakaladığımız uluslararası standartlar, başarı, bilgi ve tecrübemizi artık dünya sualtı sporlarına yön vermek için paylaşacağız. Uluslararası spor federasyonlarında ülkemizi en fazla sayıda kadro ve görevlendirmeyle temsil eden federasyon olduk. Uluslararası federasyonlarda yeni görevlerine başlayan değerli yönetici, antröner ve sporcumuza başarılar diliyorum, tebrik ediyorum kendilerini. Ülkemiz adına gurur verici bir gelişme” dedi.

Editör: TE Bilişim