Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Coca Cola Türkiye sponsorluğunda gerçekleştirdiği Ücretsiz Spor Okulları Projesi’nde (ÜSO) 2016-2017 sezonu 500 çocuğun katıldığı yıl sonu etkinliği ile sona erdi.

Boy - kilo gibi fiziksel özellik aranmaksızın 7-15 yaş gurubundaki çocuklara ve gençlere spor yapma olanağı sağlayan projenin yıl sonu etkinliğinde çocuklar gün boyunca basketbol, voleybol oynayarak ve eğlenceli atletizm egzersizleri yaparak sporla dolu keyifli bir gün geçirdi. Ahmet Orta’nın sunuculuğunu üstlendiği etkinliğe projenin 2016-2017 döneminde uygulandığı Pendik, Darıca ve Kartal’daki ilkokulların öğrencileri ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan turnuvada çocuklar kurulan parkurlarda önce eğlenceli atletizm yaptılar. Ardından voleybol ve basketbol turnuvaları yapan çocuklar, oldukça keyifli vakit geçirdiler. Etkinliğe daha önce Pendik ÜSO’da spor eğitimi almış Fenerbahçe Kız Voleybol Takımı’ndan Berre İnce, Van ÜSO’ya katılan Galatasaray Voleybol Kız Takımı’ndan Aleyna Başak ve Kartal ÜSO’da yer alan Galatasaray Altyapı Sorumlusu Enes Özmert da katılarak çocukların coşkusuna ortak oldular.

Etkinliğe katılan Pendik ÜSO öğrencilerinden İrem, “Yaklaşık 6 yıldır ÜSO Projesi’nde spor eğitimi alıyorum. Eğlenceli atletizm ile başladığım ÜSO yolculuğunda şu an basketbol branşında eğitim alıyorum. Ücretsiz Spor Okulları ve TMOK bizlere bu imkanı sundukları için çok mutluyum” dedi.

Turnuvanın sonunda katılan bütün çocuklara madalya verilmesi ve projede görev alan antrenörlere teşekkür belgesi verilmesi ile etkinlik sona erdi.
Kaynak: iha