Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak düzenlenen geleneksel Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 29’uncusu 23 Temmuz 2017 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda yapılacak.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için geri sayım başladı. Binlerce yüzücü Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’ye doğru kulaç atacak. Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımı açısından da özel bir önem taşıyan İstanbul’un incisi Boğaziçi’nde bu yıl 2000’i aşkın Türk ve yabancı yüzücü Asya’dan Avrupa’ya yüzerek geçecek.

Katılım koşulları

Boğaziçi 2017 Yüzme Yarışı için yaşı, sağlığı, yüzme kabiliyeti uygun olan herkes aday olabilecek. 4 Ocak 2017 tarihinde başlayan ilk başvurular, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın resmi web sitesi (bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr) üzerinden 15 Mart 2017 tarihine kadar yapılabilecek. İnternet üzerinden başvuru yapıldıktan sonra gerekli tüm evrakların posta yoluyla Olimpiyat Komitesi’ne 30 Mart 2017 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor. Yüzücü adayları İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana illerinde gerçekleşecek olan seçmelerden hangi tarih ve hangi seansta katılmak istediklerini kendileri belirleyecek. Yapılacak olan seçmelerde başarılı olanlar parkurda yüzmeye hak kazanacak.

4 Ocak 2017’de açılan başvurularda bu yıl da olağanüstü yoğun ilgi yaşandı. Rusya yine geleneği bozmadı ve ülke bazında 400 kişi olan kontenjanı 1 saat içinde doldurdu. 1100 kişi ile sınırlandırılmış yabancı ülke kontenjanı 372 kadın, 728 erkek yüzücü olmak üzere 16 saat içinde tamamlandı.

2016’nın en iyi açık su yüzme organizasyonu seçildi.

Bu geleneksel organizasyon, kıtalar arasında düzenlenen benzersiz bir yarış olma özelliği ile de dünyada büyük ilgi görüyor. ‘Herkes İçin Spor’ temasıyla düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından 2016’nın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu seçildi.
Kaynak: iha