Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Cengiz Özyalçın, UEFA’dan gelen ceza ile ilgili, “Bu Galatasaray’da bir yönetimin başarısıdır. 1 yıl Galatasaray’ın düşlediği, yönetimin planladığı hedefler için bana göre kötünün iyisi” dedi.
Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak yarı finale yükseldiği maç sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Cengiz Özyalçın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. UEFA’dan gelen ceza ile ilgili açıklamalarda bulunan Özyalçın, “Bu Galatasaray’da bir yönetimin başarısıdır. Hiç kimse böyle olacağını tahmin etmiyordu. Ben burada bunun altını çiziyorum yönetim başarısıdır bu. 1 yıl Galatasaray’ın düşlediği, yönetimin planladığı hedefler için bana göre kötünün iyisidir” dedi.
“TEKNİK ADAM KONUSUNDA ALINMIŞ BİR KARAR YOK”
Yeni teknik direktör arayışları ile ilgili ise Özyalçın, “Teknik adam konusunda alınmış bir karar yok. İleride ne gelip götüreceği bilinmez. Yönetim kuruluna gelir teklif, tespit eder, biz de yönetim kurulu olarak irdeleriz. Böyle bir gereksinim varsa futbol şubesinde o kişi göreve başlar” diye konuştu.
“MUSTAFA HOCA KENDİSİ İSTEDİ”
Mustafa Denizli’nin istifasını da değerlendiren Özyalçın, “Sevgili Mustafa Denizli benim iyi bir dostum. Gaziantep’den gelirken 1 saat konuştuk. Galatasaraylılığı başarısı tartışılmaz. Zor günlerdeki işlevleri inkar edilmez. İstifasına ‘Ben sayın başkanla görüşeceğim, ondan sonra işleme başlayacağım’ dedi. Başkanla görüştü, istifa etmek istedi. İstifasını kendisi teklif etti. Kendisi istedi. Bize de uygulamak kaldı. Geçen sefer ki gibi gözyaşı dökmem. O üzüntülü bir şey. Benim sevgili kardeşlerim en az benim ki kadar üzüldü. O üzüntüleri biz mutluluk haline çevireceğiz” şeklinde konuştu.
’CAS’ KONUSU
Alınan ceza karşısında CAS’a gidilip gidilmeyeceği ile ilgili bir soruya ise Özyalçın, “Galatasaray’ın bütün amacı bütün branşlarda başarılı olmaktan. Mali güç sportif başarılarıyla endekslidir. Biz bunları bilerek taşın altına elimiz koyduk. İçinde bulunduğumuz durumdan Mayıs ayına kadar düzlüğe çıkmamız gerekiyor” diyerek cevap verdi.
ALAÇAYIR: “CAS KONUSUNDA DAHA KARAR VERMEDİK”
Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır CAS’a gidip gidilmeyeceği ile ilgili, “O konuda karar vermedik. Daha bugün kararı aldık. Yönetim kurulu olarak toplanacağız. Üzerine yorum yapmak çok zor. CAS’a gidip gitmeyeceğimiz belli değil. Gidebilir de gitmeyebilir de. Sonuç bizim ümit ettiğimiz gibi bir sonuç, memnunuz” dedi.
Kaynak: iha